Drama unui medic. S-a imunizat în decembrie și acum a fost confirmat pozitiv cu COVID-19

centrul de vaccinare, vaccin, covid 19

Medicul Carmen Dorobăţ, fostul manager al Spitalului de Boli Infecţioase Iași, s-a imunizat împotriva COVID pe 27 decembrie. Stupoare, însă! Ea a fost confirmarea pozitivă cu COVID-19, cu 48 de ore în urmă.

Carmen Dorobăţ a explicat că, înainte de vaccin, a fost testată pentru COVID, iar rezultatul a fost negativ. Medicul spune că cel mai probabil infecția a apărut după vaccinare.

Dr. Dorobăț a spus miercuri, în cadrul unei  intervenţii telefonice la Antena 3, că şi soţul său este infectat cu Sars CoV-2.

Medicul Dorobăţ consideră că cel mai probabil ei s-au infectat în perioada sărbătorilor, când poate au „lăsat garda mai jos”. Virusul nu a fost contractat din spital, susţine medicul.

„Niciunul nu am luat din spital. Probabil a fost o gardă lăsată mai jos în perioada sărbătorilor, că nu a fost vorba de lipsa purtării măştii. Asta a fost”, a declarat Carmen Dorobăţ.

Infectați și după vaccin

„Trebuie să subliniez din capul locului că nu este nicio legătură între momentul administrării vaccinului, 27 decembrie, și simptomele apărute după revelion. Este vorba despre o contractare a acestei infecţii după administrarea vaccinului, categoric.

Debutul simptomelor a fost în urmă cu 48 de ore, dar este o simptomatologie ștearsă. Cineva neavizat nici nu s-ar fi gândit să ia un test.

Eu și soțul ne-am testat împreună, pentru că am avut ceva transpiraţii și stare subfebrilă, iar rezultatul este pozitiv.

Urmăm indicaţiile, nu putem să ne tratăm singuri. Am vorbit cu domnul profesor Cercel şi ne-a coordonat terapia, pentru că niciodată nu poţi să judeci ce se întâmplă cu tine şi familia ta", a spus dr. Carmen Dorobăţ.

Infecționiștii consideră ca este posibilă infectarea după primul vaccin

Medicii infecţionişti spun că infectarea cu coronavirus după administarea primei doze de vaccin nu este exclusă, având în vedere că serul oferă imunitate după două săptămâni de la prima doza şi imunitate mare după cea de a doua doză.

Chiar coordonatorul campaniei de vaccinare în România, medicul Valeriu Gheorghiță, vorbește despre faptul că  ne putem infecta, însă cu o formă ușoară de boală și este recomandat să facem și a doua doză de vaccin pentru a ne putea bucura de beneficiile vaccinării pe termen lung.

„Există acest risc, mult mai redus decât nevaccinat. Facem desigur și doza a doua de vaccin, chiar dacă suntem infectați cu SARS-CoV-2, pentru că altfel pierdem beneficiile vaccinului pe termen lung.

Ne vaccinăm chiar dacă avem simptome ușoare, însă nu vom dezvolta simptomatologie gravă ca în cazul în care nu ne-am fi vaccinat. Vom avea anticorpi la 10-14 zile după prima doză și devin maximi la 7 zile după doza 2 de vaccin", a spus dr. Gheorghiță pentru Antena 3.