Andres Iniesta care va împlini 36 de ani pe 11 mai și-a spus povestea într-un documentar difuzat de Rakuten TV și preluat de Corriere dello Sport. Moartea unui prieten foarte bun, Dani Jarque, a fost l-a doborât pur și simplu: „Zilele treceau şi situaţia nu se îmbunătăţea. Nu mă simţeam bine, nu eram eu însumi. Era totul în beznă, vedeam totul negru”.

Tatăl fotbalistului, Jose Antonio, a completat povestea arătând cât de dificil i-a fost atunci când fiul său, care avea 25 de ani i-a spus că vrea să doarmă cu el și mama sa.

„Când fiul tău de 25 de ani vine şi spune că vrea să doarmă cu părinţii, îţi dai seama că e ceva în neregulă L-am întreabat ce are, dar mi-a răspuns că nu ştie, dar nu se simte bine. Chiar ne-am gândit dacă nu ar fi mai bine că renunţe la fotbal, a povestit tatăl jucătorului.

Andres Iniesta și-a revenit cu ajutorul unui psiholog, însă cel mai mult l-a sprijinit antrenorul Pep Guardiola. „Îmi amintesc mereu că-mi spunea că Andres e mai important ca om decât ca fotbalist”, a povestit tatăl fotbalistului.

Din 2018, Andres Iniesta a devenit jucătorul echipei japoneze Vissel Kobe, după o carieră de 22 sub culorile Barcelonei. În vârstă de 34 ani, la data transferului în Japonia, mijlocaşul  spaniol a evoluat doar la FC Barcelona, pentru care a disputat 674 de meciuri şi a cucerit în total 32 de trofee.