Evenimentul Zilei > Actualitate > DRAMĂ SFÂȘIETOARE în prag de CRĂCIUN. Trei copii au ARS DE VII. O neglijență CUMPLITĂ a curmat viața frățiorilor
DRAMĂ SFÂȘIETOARE în prag de CRĂCIUN. Trei copii au ARS DE VII. O neglijență CUMPLITĂ a curmat viața frățiorilor

DRAMĂ SFÂȘIETOARE în prag de CRĂCIUN. Trei copii au ARS DE VII. O neglijență CUMPLITĂ a curmat viața frățiorilor

O dramă cumplită s-a abătut, înainte de Crăciun, asupra unei familii din județul Mureș. Trei copii, frați cu vârste cuprinse între 10 luni și patru ani, au murit arși de vii, în urma unui incendiu care a mistuit încăperea în care dormeau micuții.

O drama greu de descries în cuvinte a lovit o familie din localitatea Archita, județul Mureș. Tre copii, frați au ars de vii în camera în care dormeau într-un pat, după ce mama lor a lăsat ușa sobei deschisă și s-a dus să se îngrijească de animale. Din primele constatări ale pompierilor de la ISU Mureș reiese că patul aflat în apropiere de gura sobei s-a aprins din cauza scânteilor sărite din gura sobei. Flăcările s-au extins în întreaga cameră, situate la etajul casei.

În acest timp, mama copiilor hrănea animalele în curte. Când și-a dat seama că arde camera micuților a încercat să stingă focul dar vâlvătaile cuprinsese întreaga încăpere. Au fost chemați pompierii care au constatat că, din nefericire, în interiorul camerei în care s-a produs incendiul au fost surprinși trei copii: unul de 10 luni, unul de 2 ani și 10 luni, unul de 4 ani. Cei trei copii erau inconștienți atunci când au ajuns reprezentanții ISU și prezentau intoxicații grave și arsuri din cauza flăcărilor. În ciuda eforturilor depuse de echipajele medicale, cei trei copii au fost declarați decedați.

Pompierii atrag atenția că, pe fondul lipsei de supraveghere, copiii au devenit principalele victime ale incendiilor produse la locuințe și gospodării. În acest context, pentru prevenirea acestor evenimente tragice le reamintesc părinților că se interzice lăsarea copiilor singuri în încăperi în care sunt mijloace de încălzit în funcțiune.