Luna trecută, mii de români au plecat către alte țări, precum Germania, Belgia, Olanda sau Austria, de asemenea, la muncă.
Sutele de români care au plecat către Londra de pe Aeroportul Otopeni spun că sunt nevoiți să părăsească țara. Românii vor munci în fermele din Regatul Unit. ”În România nu se câştigă banii care se câştigă în afară. Lucrăm în afară şi venim cu ei în ţară, să îi avem de cheltuieli, de plătit întreţinerea, lumina, internet, apă – tot ce ţine de o gospodărie”, a declarat unul dintre muncitori.

Amintim că luna trecută, românii s-au înghesuit pe Aeroportul din Cluj, ignorând normele de distanțare socială, ca să plece către Germania, la cules de sparanghel. Mulți din ei au reclamat condițiile din fermele germane, faptul că nu li s-au întocmit acte, că nu le-au fost oferite condiții de cazare bune și că salariile, la fața locului, erau mai mici decât cele stabilite.

În continuare chartere duc muncitori spre Europa de pe aeroporturile din marile orașe, iar duminică transportul forței de muncă ieftine spre Austria va începe și cu trenul.

Sursa: RADOR