"Denisa Miloşovici a acceptat transplantul pe 31 iulie, iar operaţia a decurs normal. Acum fetiţa este într-o stare foarte bună. Sperăm ca, în scurt timp, aceasta să se vindece", a precizat, imediat după operaţie, Julia, secretara medicului Huang Hongyun, cel care a făcut intervenţia chirurgicală.

Însă, în ciuda optimismului medicilor, starea de sănătate a Denisei a rămas neschimbată.  

Fostul director al Spitalului de Copii din Timişoara, Mihai Gafencu, a declarat,  azi, pentru Mediafax, că în 2007, când Lavinia şi-a exprimat dorinţa de a o opera pe fetiţă în China, medicii spitalului timişorean i-au recomadat să nu urmeze acest tratament.

"Cunosc foarte bine cazul fetiţei, ea a fost internată, în urmă cu mai mult timp la Spitalul de Copii pentru că a avut mari probleme. Probleme au apărut încă din perioada de graviditate, iar copilul nu s-a dezvoltat intrauterin. Fetiţa a avut probleme cu dezvoltarea neurospihică. Era un caz foarte grav, iar medicii chiar au încurajat-o pe Lavinia să nu plece în China. Era greu de crezut că se mai poate face ceva, dar nici nu puteam să ne pierdem speranţa", a spus Mihai Gafencu.


Adusă în această dimineaţă la Spitalul Municipal din Lugoj, fetiţa nu a mai putut fi salvată.

Sursa: www.romanian-gymnastics.com