Evenimentul Zilei > International > Dramă în familia unor români din Italia. Ce s-a întâmplat cu băiețelul lor, de numai 4 ani
Dramă în familia unor români din Italia. Ce s-a întâmplat cu băiețelul lor, de numai 4 ani

Dramă în familia unor români din Italia. Ce s-a întâmplat cu băiețelul lor, de numai 4 ani

Tragedie fără margini în familia unor români din Italia: Băiețelul lor de numai 4 ani, a murit suferind un atac de cord!

Copilul locuia împreună cu familia sa în regiunea Abruzzo, localitatea San Demetrio ne’Vestini.

Încă de la naștere a fost diagnosticat cu o boală congenitală gravă, informează abruzzoweb.it.

În ultima vreme, copilul făcea tot mai des crize respiratorii severe, iar la un moment dat a suferit un atac de cord, fiind transportat în stare gravă la spitalul San Salvatore din L’Aquila.

Din primele verificări, medicii au constatat că situaţia este una cât se poate de gravă, astfel că Lucas a fost declarat caz „Cod roşu”. În numai câteva minute de la internarea sa în spital, băiatul nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat mort.

Întreaga comunitate locală a fost șocată de vestea morții micuțului Lucas. Inclusiv primarul din San Demetrio ne’Vestini s-a arătat afectat de pierderea pe care familia de români a suferit-o: „Îi ştiu pe părinţi şi le-am întâlnit băiatul cel puţin o dată. Sunt foarte bine integraţi în comunitatea noastră. Din câte ştiu, băiatul avea o problemă gravă de sănătate. Totuşi, graţie eforturilor tuturor şi în special a părinţilor, a putut să meargă măcar şi pentru o scurtă perioadă de timp la grădiniţă. Este o lovitură dureroară pentru întreaga comunitate. Este o zi foarte tristă”.