4000 de morți în fiecare zi. Drama din mijlocul principalului focar de COVID-19 din lume

Evoluția pandemică negativă atinge cote îngrijorătoare în Brazilia. Țara sud-americană a atins pragul de 4.000 de decese zilnice. Situația pandemică adâncește problemele economice și politice.

Brazilia a depăşit pragul de 4.000 de decese zilnice legate de COVID-19. Bilanțul negativ survine la puţin peste două săptămâni după ce s-au înregistrat pentru prima oară peste 3.000 de noi decese zilnice legate de COVID-19, relatează Agerpres .

Peste 4.000 de decese zilnice

Datele furnizate marţi de Ministerul brazilian al Sănătăţii arată că 4.195 de persoane au murit în ziua precedentă. Astfel, numărul total al deceselor se ridică în Brazilia la 336.947, confirmându-se, de asemenea, peste 13.1 milioane de cazuri de contaminare cu noul coronavirus COVID-19.

La nivel global, doar Statele Unite ale Americii au înregistrat cifre mai mari.

Sistemul de sănătate din Brazilia, o ţară cu 210 milioane de locuitori, este foarte solicitat de evoluția negativă a COVID-19. Acesta se poate spune că s-a prăbuşit sau este pe punctul de a se prăbuşi în multe zone.

Medicamentația și intubația pacienților sunt pe cale de a se epuiza

De asemenea, medicamentele pentru pacienţii diagnosticați cu COVID-19, inclusiv intubaţia, sunt pe cale să se epuizeze.

Preşedintele populist de dreapta al Braziliei, Jair Bolsonaro, a minimalizat ameninţarea reprezentată de virus şi şi-a exprimat îndoiala cu privire la eficacitatea vaccinurilor, mai precizează sursa citată.

Criza economică adâncește problemele economice și politice

Confruntat cu tot mai multe critici legate de gestionarea crizei sanitare, preşedintele Bolsonaro a înlocuit recent şase miniştri. Mai mult, şefii armatei, forţelor aeriene şi marinei au eliberat, la rândul lor, posturile de conducere ocupate. Astfel, evoluția politico-sanitară și economico-socială a Braziliei este deosebit de complicată.

De altfel, și statele vecine Braziliei, întreaga Americă de Sud se găsește într-o situație pandemică și socio-economică deloc de invidiat. Datele statistice revelează că America de Sud este continentul cel mai afectat de pandemie, iar sărăcia s-a accentuat și acutizat în perioada de pandemie în țările acestui continent. Dominate de sărăcie, țările sud-americane se luptă să facă față cerințelor sanitare de care populația are nevoie.