Evenimentul Zilei > Politica > Rînduri DUREROASE pentru Dragnea. O VEDETĂ din România dă de PĂMÎNT cu liderul PSD
Rînduri DUREROASE pentru Dragnea. O VEDETĂ din România dă de PĂMÎNT cu liderul PSD

Rînduri DUREROASE pentru Dragnea. O VEDETĂ din România dă de PĂMÎNT cu liderul PSD

Tudor Chirilă s-a remarcat ca fiind unul dintre cei mai critici la adresa Guvernului condus de PSD.

Vedeta a făcut o radiografie dură a evenimentelor din ultimele luni care au dus la criza politică din prezent, una care ne costă atît pe plan financiar, cît și din punc de vedere al relațiilor economice.

Personajul negative al rîndurilor scrise de Tudor Chirilă este Liviu Dragnea, cel care este considerat ca fiind cel responsabil pentru situația din prezent a României.

"Deci treaba stă așa, în linii mari. Eu vreau să controlez guvernul și parlamentul ca să scap de pușcărie și să îi ajut și pe tovarășii mei. Instalez un guvern cu un prim-ministru obedient pe care știu că îl pot manevra. Încerc o lovitură dură printr-o ordonanță și mă trezesc cu vreo 600000 de oameni în stradă. Prim ministrul meu se sperie, mă sperii și eu un pic, retrag ordonanța și încep să urlu în gura mare că Soros nu mă lasă să trăiesc și că guvernul meu competent nu-și poate duce la capăt programul de guvernare. Între timp, prim ministrul meu face niște vizite pe afară și îl mai ia lumea la rost, care e treaba cu justiția, ce e cu corupția, cum luptați împotriva corupților, etc. Încerc să implementez și niște "măsuri de guvernare" măresc niște salarii, nu prea explic dacă am acoperire, apoi mă arunc la alte măsuri radicale, taxe, impozite, mii de consultanți fiscali, nu am studii de impact, nu știu dacă sunt implementabile, pe hârtie arată totul bine, așa că mă arunc, că îmi place pokerul și oricum n-am alte șanse.

Câțiva se prind de cacialmaua mea (măsurile sunt contestate de specialiști care cer o dezbatere mai amplă) da' mie nu-mi prea pasă. În schimb, marioneta mea nu prea mai răspunde la comenzi. Și atunci mă gândesc s-o dau jos. Așa că mă apuc să strig în gura mare ți destul de brusc că e un guvern incompetent (ceea ce e adevărat), îi pun și pe ai mei să latre aceeași partitură, ba mai bag și scenariul unei lovituri de stat în interiorul partidului ca să mă pot întoarce liniștit împotriva guvernului pe care eu l-am pus și care acum nu prea mai vrea să plece și nici să mă ajute să scap de pușcărie.

Mă duc în Parlament cu moțiunea de cenzură, partidul meu e cam scindat da' mă cam doare în cot, până la urmă suntem niște hoți care nu ne mai înțelegem, nu e ca și cum ar suferi țara de pe urma dezintegrării noastre (Doamne ferește!), trântesc guvernul incompetent și iau un ministru din guvernul incompetent și îl pun prim-ministru în noul guvern competent. Ba mai păstrez vreo doi, trei miniștri din guvernul incompetent în noul meu guvern competent. Acum sunt plin de speranță că totul va fi bine, răsuflu ușurat că era cât pe ce să-mi cadă pianu' pe scări, da' acum e bine. Băiatul ăsta nou sigur nu-mi iese din cuvânt. Mă numesc Liviu Dragnea și mi-a plăcut să fiu toboșar. În tinerețe", a scris Chirilă.