Evenimentul Zilei > Politica > Dragnea a reactivat teoria distrugerii PSD
Dragnea a reactivat teoria distrugerii PSD

Dragnea a reactivat teoria distrugerii PSD

Apariția dosarului „Belina” în care procurorii DNA au pus sub acuzare doi miniștri PSD, precum și ancheta DNA la TelDrum, companie controlată de apropiați ai liderului PSD, au fost catalogate de Liviu Dragnea drept elemente dintr-o agendă ascunsă al cărui beneficiar ar fi președintele Klaus Iohannis.

PSD coagulează susținători suficient de mulți ca să rămână la 40%. Am avut aproape 47% la alegeri, se pare că stăm tot pe acolo. Suntem singurul partid social-democrat din Europa care mai are această pondere. Se zice că există un plan ca PSD să se ducă la 20%, ca să nu se facă o majoritate solidă și să fie o țară ușor de controlat”, a spus Dragnea, la România TV, pe 26 octombrie.

El a mai explicat că, în cazul în care el ar ceda și ar demisiona de la șefia PSD, există de mai multă vreme o echipă în partid pregătită să preia conducerea pentru a pune planul respectiv în funcție.

Sperietoare

După ce procurorii anticorupție l-au acuzat la începutul acestei luni de constituire de grup infracțional organizat, Dragnea a spus că este nevinovat și că se urmărește răsturnarea sa din fruntea partidului. „Este un atac violent, miza fiind preluarea PSD”, a spus el pe 13 noiembrie, cu mențiunea că a auzit un „zvon” potrivit căruia inclusiv toată conducerea PSD are dosare pregătite la DNA, acest lucru nemaifiind un secret în partid.

Cazul „spionului”

Această teorie a fost prezentată pentru prima oară, de către Liviu Dragnea, în aprilie 2016, imediat după ce a fost condamnat definitiv la închisoare cu suspendare în dosarul „Referendumul”. El a spus la acea vreme că nu a demisionat din fruntea PSD pentru a menține partidul unit în vederea alegerilor locale care băteau la ușă: „Dacă demisionam vineri se ducea PSD la 20%”.

Fostul deputat PSD Sebastian Ghiță a detaliat atunci planul pe care l-ar fi pus la cale fostul președinte executiv al PSD, Valeriu Zgonea. „Zgonea este promotorul, creatorul și susținătorul acestei teorii, prezentândune- o tuturor ca ceva impus din afară. Am fost de față la întâlnirea cu colegii, informală, la care domnul Zgonea ne-a spus că PSD-ul trebuie să ajungă la 20%”, spunea Ghiță în aprilie 2016.

Guvernul, înțesat de dosare?

Dragnea a adăugat, într-o emisiune televizată, că miniștrilor PSD le este frică să mai ia decizii din cauza procurorilor. „Eu nu cred că e vreun ministru care să nu aibă ceva care să poată fi transformat în dosar imediat”, a spus el. Întrebat dacă Guvernul este înțesat de dosare, Dragnea a răspuns: „Da. Credeți că mie mi le-a arătat cineva?”. „Nu vreau să sperii pe nimeni, vreau doar să spun că nu e o glumă”, a adăugat Dragnea.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: