Dragnea a ținut să sublinieze că relația sa cu Călin Popescu-Tăriceanu este una sinceră, puternică și solidă, precizând că situația comunicării în Guvern între secretari de stat ALDE  și miniștri PSD va fi rezolvată săptămâna viitoare, informează corespondentul EVZ prezent la fața locului.

La rândul lui, Tăriceanu a declarat că s-a afișat alături de Dragnea tocmai pentru a pune capăt speculațiilor potrivit cărora ar exista tensiunii în coaliția de guvernare. 

„Apariția noastră astăzi împreună este destinată clar risipirii oricăror speculații pe care am văzut că unii le-au făcut că ar exista tensiuni. Nu există niciun fel de tensiune. Dincontră, avem o relație bună, una de încredere pe care și unul și altul o apreciem, pe care ne bazăm pentru că avem decizii politice grele de luat în continuare”, a spus Călin Popescu-Tăriceanu.

Cei doi lideri ai coaliției au exclus vehement varianta conform căreia trecerea Inspecției Judiciare la Ministerul Justiției ar duce la politizarea actului de justiție. Ei au catalogat acest lucru drept „o minciună”. Mai mult, liderul ALDE a spus că până acum, prin avizarea de către președinții țării, începând de la Ion Iliescu până la Klaus Johannis, justiția a fost politizată.

Înainte să intre la ședința ALDE, Liviu Dragnea a recunoscut că există o comunicare defectuoasă între secretarii de stat ALDE și miniștri PSD și viceversa, dar situația va fi remediată în ședința de sâmbătă a coaliției.
 
„Discut acum cu ei (membri ALDE – n.r.). S-ar putea ca toate nemulțumirile lor să fie reale. Tocmai asta discutăm în week-end și la noi, despre o îmbunătățire a comunicării între Parlament, partide și Guvern. Să fie o mai mare coerență, iar în ceea ce privește rolul secretarilor de stat, chiar trebuie să fie o abordare corectă din partea miniștrilor. Și miniștri ALDE față de secretarii de stat ai PSD și miniștri PSD față de secretarii de stat ai ALDE”, a afirmat Dragnea.