Cunoscut ca fiind unul dintre cei mai influenți politicieni social-democrați, Felix Stroe – președintele PSD Constanța – a reușit, prin conexiunile pe care le are, să dețină controlul asupra Direcției Generale Antifraudă Discală, anunță psnews.ro

Conform informațiilor obținute, Stroe a reușit prin intermediul proaspătului șef ANAF, Ionuț Misa (fost ministru al Finanțelor), sa pună mâna pe cea mai importantă instituție de control a statutului, Direcția Generală Antifraudă Fiscală (DGAF).

Felix Stroe a reușit sa îl impună în poziția de inspector general al Antifraudei pe Florin Ursu, apropiat de Mișa și fidel al boss-ului PSD Constanța.

Numirea care are menirea de a crea valuri în PSD a fost făcută fără ca Liviu Dragnea sau premierul Viorica Dăncilă să se opună. Ursu o înlocuiește la conducerea DGAF pe Raluca-Maria Țîncu.

Totodată, la Regionala Antifraudă Constanța a fost numit Dorian Burduja în locul lui Daniel Marius Zamfiroiu. Burduja este și el un om din gruparea care gravitează în jurul lui Felix Stroe și al PSD Constanța, susține sursa citată.

Felix Stroe a fost unul dintre susținătorii aprigi ai lui Mihai Tudose în războiul pe care fostul premier l-a dus contra lui Liviu Dragnea. 

„Ar fi bine ca la CExN-ul următor să purtăm o discuție serioasă despre cum putem democratiza puterea de decizie în partid și despre cum putem face ca actuala guvernare să performeze.

E necesar ca din Guvern să facă parte cei mai pregătiți oameni pe care îi are partidul. Imi doresc ca de această dată organizațiile locale să fie mai implicate, pentru că nu e normal să decidă doar o mână de oameni.

Partidul suntem noi, toți cei care am muncit pentru a câștiga încrederea românilor.

Premierul are responsabilitatea actului de guvernare, dar trebuie sa aibă și decizia”, afirma Stroe la momentul respectiv.