Acum îşi dau gură în public, după ce fostului premier, care s-a odihnit câteva luni în urma tragediei din „Colectiv”, i-a revenit pofta de putere. Luni, şi-a anunţat candidatura la locul rămas liber în fruntea Camerei Deputaţilor, prin mazilirea colegului lui Mihai Viteazul şi nepot al securistului Ristea Priboi, numitul Valeriu Zgonea.


Victor Viorel are încă susţinere serioasă în grupurile parlamentare şi, într-o ciocnire frontală, s-ar putea să-l pună cu botul pe labe pe Liviu. Şi mai are un atu, adică un tata-socru, devenit mare şi tare la Curtea de Conturi, care, una-două, poate trimite la DNA nişte chestii despre afacerile Tel Drum cu banii publici.


Săptămâna trecută, Liviu Dragnea şi Victor Ponta se certaseră ca la uşa cortului, în spatele porţilor închise ale partidului. Motivul, „dottore” a încercat să-i forţeze mâna preşedintelui PSD să dărâme guvernul de tehnocraţi, printr-o moţiune de cenzură, ca dumnealui să revină la Palatul Victoria. Iniţiaţii din partid spun că, în graba cu care a plecat în toamnă, a lăsat nişte datorii neplătite, iar creditorii, din interior şi de afară, îi bat cam insistent în geam. Tot iluminaţii pesedişti şuşotesc că Victor Viorel are încă susţinere serioasă în grupurile parlamentare şi, într-o ciocnire frontală, s-ar putea să-l pună cu botul pe labe pe Liviu. Şi mai are un atu, adică un tatasocru, devenit mare şi tare la Curtea de Conturi, care, una-două, poate trimite la DNA nişte chestii despre afacerile Tel Drum cu banii publici. Cum Liviu Dragnea devine sensibil când aude de procurorii anticorupţie, stând la coadă ca să ajungă în faţa lor, Victor Ponta mai are un ascendent asupra lui, el intrând la DNA dintr-un foc.

În acest scandal cineva minte. „Am discutat cu domnul Dragnea astăzi despre şefia Camerei Deputaţilor. I-am spus că intenţionez şi mâine la CExN şi miercuri la grup să-mi depun candidatura. Am discutat cu foarte mulţi colegi care mi-au zis că e bine pentru PSD şi pentru Parlament acest lucru şi o să vedem ce se întâmplă la vot”, a spus luni Ponta, la Palatul Parlamentului.

La care, Liviu Dragnea a dat cu sec: „Dacă cineva şi-a anunţat candidatura avem două variante: ori ne aliniem toţi fericiţi în urma acestei dorinţe, ori discutăm în partid. Ar fi fost bine să discutăm în partid şi după aia să iasă în presă aceste dorinţe şi decizii”. El a adăugat că funcţia de preşedinte al Camerei nu aduce „pâine pe masa românilor” şi nu schimbă nimic în ţară. Poate schimbă în partid. La Comăneşti, de exemplu, zeci de familii riscă să rămână fără casă, de n-o să mai aibă unde pune masă.


Eroii noştri par că uită un mic amănunt. Când doi oameni politici „integri” se ceartă, câştigă a treia. Primarul general Gabriela Firea nu s-a dat niciodată deoparte dacă s-a ivit prilejul să pună mâna pe o funcţie.


Eroii noştri par că uită un mic amănunt. Când doi oameni politici „integri” se ceartă, câştigă a treia. Primarul general Gabriela Firea nu s-a dat niciodată deoparte dacă s-a ivit prilejul să pună mâna pe o funcţie. Iar cea de preşedinte al PSD, după prestaţiile şi cuvintele spurcate ce i-au ieşit din gură în ultimele campanii electorale, i-ar veni mănuşă. De ce nu ar încerca partidul şi cu o doamnă? NOTĂ. Preşedintele Iohannis a vorbit de ziua lui, după locale, despre necesitatea ca românii să voteze doar politicieni aleşi pe criteriul integrităţii, iar Cătălin Cherecheş a realizat că nu-i mai plac spaţiile mici. Aflat în arest, a făcut cerere la oamenii lui Doamne-Doamne să depună jurământul de primar în Catedrala din Baia Mare. Însă, până la Dumnezeu mai sunt judecătorii…

Opiniile exprimate în paginile ziarului aparțin autorilor.

Te-ar putea interesa și: