Evenimentul Zilei > Politica > Dragnea şi Grindeanu, turneu privat de peste 5.000 de euro în SUA
Dragnea şi Grindeanu, turneu privat de peste 5.000 de euro în SUA

Dragnea şi Grindeanu, turneu privat de peste 5.000 de euro în SUA

Sorin Grindeanu zboară și el astăzi la Washington după Liviu Dragnea, pentru a participa la ceremonia de învestire a lui Donald Trump. Locul premierului va fi ținut de astăzi și până duminică de vicepremierul Sevil Shhaideh

Premierul Sorin Grindeanu şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, vor participa la ceremonia de învestire a noului preşedinte american Donald Trump, costurile deplasării fiind suportate integral de PSD.

Premierul Grindeanu zboară astăzi la Washington, după şedinţa matinală de Guvern, unde se va întâlni cu Liviu Dragnea, aflat deja acolo. Vizita celor doi lideri PSD va costa partidul peste 5.000 de euro, au estimat ieri, pentru EVZ, surse social-democrate. Contactat de EVZ, trezorierul partidului, Mircea Drăghici, a spus că nu ştie costul total al deplasării. Iniţial, deplasarea lui Liviu Dragnea urma să fie plătită din bugetul Camerei Deputaţilor.

Grindeanu şi Dragnea au fost invitaţi în SUA de Elliott Broidy, vicepreşedintele Comitetului de învestire a lui Donald Trump. Ei vor participa, joi, la o cină privată în prezenţa lui Donald Trump şi a soţiei sale, dar şi a vicepreşedintelui american Mike Pence. Dragnea şi Grindeanu vor asista vineri la ceremonia de învestire a lui Trump, urmată de o nouă recepţie privată în compania lui Trump.

Guvernul, pe mâna lui Shhaideh

Conducerea Guvernului şi a Camerei Deputaţilor vor fi asigurate până duminică, la revenirea celor doi în ţară, de vicepremierul Sevil Shhaideh, respectiv de vicepreşedintele Camerei, Rovana Plumb.

Dragnea şi Grindeanu nu reprezintă oficial statul român la ceremoniile din SUA, acest lucru fiind asigurat de ambasadorul român în Statele Unite, George Maior. „O să încerc să fiu mut. Dacă nu o să-mi iasă, poate o să scot vreo vorbă”, a spus Dragnea, ironic.