Evenimentul Zilei > Politica > Dragnea revine la butoanele PSD după trei săptămâni
Dragnea revine la butoanele PSD după trei săptămâni

Dragnea revine la butoanele PSD după trei săptămâni

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, se întoarce mâine din concediu. După trei săptămâni de vacanță, liderul socialdemocraților va găsi filialele partidului cu temele nefăcute

Liviu Dragnea şi-a luat concediu, la scurt timp după ce a fost ales preşedinte interimar. Chiar dacă erau încă multe lucruri de rezolvat- Codul Fiscal, pregătirea Congresului din noiembrie, sau a alegerilor locale şi parlamentare de anul viitor-, liderul PSD a preferat să stea trei săptămâni departe de partid și de țară, el fiind plecat în Brazilia.

Liviu Dragnea se întoarce exact după ce toate discuţiile aprinse referitoare la Codul Fiscal s-au încheiat. Pe de altă parte, în ceea ce priveşte pregătirea pentru alegerile locale, Dragnea va avea parte de o surpriză neplăcută.

Deși a dat dispoziție ca, până în luna septembrie, să fie încheiate alegerile interne din organizațiile județene și locale, în ultima săptămână din august doar în jumătate din organizaţii s-a întâmplat acest lucru, ne-au declarat surse social-democrate.

Planurile din iulie, uitate în august

La finalul lunii iulie, înainte de a pleca în concediu, Dragnea a făcut o scurtă prezentare a planului pe care acesta îl are pentru PSD. Atunci, noul șef al partidului preciza că, până pe 15 octombrie, fiecare organizaţie va trimite propunerile candidaţilor, „însoţite de o fişă din care să reiasă argumentele organizației” pentru care au fost desemnați, precum și referiri despre „existenţa riscului de incompatibilitate” sau „integritatea” candidatului. Însă, cât Dragnea a fost plecat lucrurile s-au schimbat. „Cei care nu vor avea o sentință definitivă și irevocabilă, chiar dacă sunt incompatibili, însă stau bine în sondaje, se vor regăsi pe listele cu candidați”, au declarat, pentru EVZ, surse din PSD.

Udrea, despre disputa Ponta-DNA: Cei de la ambasade se crucesc și râd cu lacrimi

Fostul preşedinte al PMP, Elena Udrea (foto), a declarat că premierul Victor Ponta este anchetat de procurorii DNA pentru o sumă mai mică decât primeşte într-o lună soţia acestuia la Bruxelles. „În țara asta se fură zeci, sute de milioane de euro și oamenii ăștia îl anchetează pe Premier pentru o sumă mai mică decât primește într- o lună soția sa la Bruxelles! Şi pentru o presupusă faptă de acum şapte ani. (…) Doar DNA-ul l-a aflat acum!!! Ar fi de râs, dacă nu ar fi de plâns…” a scris Elena Udrea pe Facebook. Fostul lider al PMP consideră că reprezentanţii ambasadelor „se crucesc și râd cu lacrimi de faptul că numai în România se poate produce un asemenea scandal și cutremur politic, cu Prim-ministrul în funcţie pus sub acuzare, pentru un prejudiciu inexistent (varianta lui Ponta) sau mărunt, de mai puţin de 12.000 de euro (varianta DNA)”


FOTO: Elena Udrea 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: