Evenimentul Zilei > Politica > Dragnea, atacat dur! „Ce minte are să ia de nevastă un copil mai mic decât nevasta fiului lui?”
Dragnea, atacat dur! „Ce minte are să ia de nevastă un copil mai mic decât nevasta fiului lui?”

Dragnea, atacat dur! „Ce minte are să ia de nevastă un copil mai mic decât nevasta fiului lui?”

Președintele Klaus Iohannis a refuzat semnarea propunerii PSD de revocare din funcția de Ministru al Dezvoltării al vicepremierului Paul Stănescu.

Tatăl lui Paul Stănescu a acordat un interviu în care a vorbit despre situația în care se află fiul său dar și situația din interiorul PSD, acuzând că președintele partidului, Liviu Dragnea, și pe consilierul premierului, Darius Vâlcov, că fac jocuri de culise. 

„– Dle Stănescu-senior, se vehiculează ideea că Dragnea, cu mâna lui dreaptă, Vâlcov, vrea să-l schimbe pe fiul dvs., pe Paul Stănescu, din fruntea ministerului și din funcția de președinte al PSD Olt. Cum vedeți acest lucru?

Hai, domnule, fii serios! Dar cine-i Vâlcov ăsta să facă schimbări. Eu nu cred… Eu mai cred încă în faptul că Vâlcov mai are un dram de conștiință. Păi, băiatul meu l-a ajutat foarte mult de-a lungul timpului. Știți ce i-aș spune eu fiului meu? Vino, Paule, la Biserică să te liniștești, fiindcă așa este în politică. Azi ești, mâine nu ești. Legătura noastră este acolo sus la Dumnezeu. Și Paul știe foarte bine acest lucru, căci toată viața s-a comportat ca atare. Când era președintele CJ Olt, am mers cu el, într-o dimineață. La intrarea în consiliu, a întâlnit-o pe femeia de serviciu și i-a zis: „Sărut-mâna, doamnă!” În viață trebuie să fii respectuos cu oricine. Și să iubești oamenii!

Între timp, intervine mama Aristița, mama lui Paul Stănescu: „Știți ce le-aș spune eu lui Dragnea și Vâlcov? Le-aș spune așa: nu așteptați laude de la lume, decât atunci când aveți conștiința curată și sunteți îndreptățiți să fiți lăudați! Să fiți mai jos cu mândria, că numai atunci Dumnezeu vă înalță! Când puteți, ajutați-l pe om! Să vă simtă omul sufletul, nu răutatea! Să aveți îngăduință față de cel sărac, amărât și bolnav. Cine ești Dragnea, când te mândrești? Cine ești tu Vâlcov, când umbli cu dedesubturi și nu-i spui omului verde-n față ce ai de gând? În fapt, și noi și voi, în fața lui Dumnezeu, cine suntem? Nimeni…

Revine Constantin Stănescu:

– Ca șef politic, trebuie să fii mai aproape de om. Paul a avut curajul să spună adevărul și pentru asta oamenii îl apreciază. Unii spun că a pierdut partida cu Dragnea. N-a pierdut nimic. A câștigat prin bun-simț și corectitudine în fața oamenilor. Dacă nu era Paul, Dragnea nu ajungea niciodată acolo sus. Dar să presupunem că a pierdut lupta cu Dragnea, însă n-a pierdut-o cu Dumnezeu, pentru că el și-a făcut datoria în fața oamenilor. El nu și-a pierdut sufletul. Și mai e ceva: onorurile sunt trecătoare, ce ai făcut pe pământ contează.

Mi-aduc aminte de Vâlcov, când era pedelist și m-a înjurat în campania electorală. Actualul primar de la Vișina a vrut să-l bată atunci, dar eu l-am oprit. Mai târziu, de ziua comunei noastre, Vâlcov a venit la mine cu o icoană și și-a cerut scuze. Am constatat atunci că are umanitate în el și l-am iertat. Mi-aduc aminte la nunta nepotului meu, Ștefan, băiatul lui Paul, când a venit și Dragnea cu fetița aia lui. Vâlcov îmi făcea semne să mă uit la Dragnea cum se pupă cu Irina. Vai de capul nostru! Ne facem țara de râs. Când ești conducător de țară, trebuie să fii un model pentru ceilalți, pentru tineretul României.

Paul l-a ajutat pe Dragnea în momente grele. Erau aici, în foișor, și Paul l-a sfătuit să treacă de partea lumii, să aibă grijă de nația asta. Că nimeni nu ia averea cu el pe lumea cealaltă și că nu ești nimic în afara lui Dumnezeu.

– D-le Constantin Stănescu, dacă ați fi față în față cu Dragnea, ce i-ați spune?

– L-aș certa și i-aș spune că dacă eu greșesc nu-i atât de grav, că sunt un om simplu, dar un om la nivelul dumnealui, care are o țară pe mână, n-are voie să greșească.

– Lasă-l în pace, că are cine să-l certe. Nu-i treaba ta! Nu judeca, pentru a nu fi judecat!, intervine din nou mama Aristița.

– Lasă-mă să-mi spun părerea!, reia Stănescu senior. La familia lui se uită toată România. Ce minte are el să-și lase nevasta și să ia de nevastă un copil mai mic decât nevasta fiului lui. Adică soacra-mare mai mică decât nora.

Din nou se aude glasul mamei Aristița:

– Doamne, să ne ierte Dumnezeu că-l judecăm noi. Dar noi cine suntem? Un primar, un preot, un ministru, un parlamentar trebuie să fie modele pentru oameni. Cum să nu participe și să se bucure soția lui de nunta băiatului lor? Păi, rugăciunea unei mame este mai prețioasă decât a unui preot. Pe aia, pe fătuca aia o plimbă peste tot, o vede toată țara, iar mama băiatului n-are voie să vină la nunta propriului fiu. Ce model e acesta pentru tineretul ăsta și așa rătăcit din România?

– D-le Stănescu, ce părerea aveți despre Gabriela Firea?

– Pe Gabriela Firea, Paul a avut flerul să o propună la primăria Bucureștiului. Și nu a greșit. Păi Firea e singura care poate să-l bată pe Iohannis, pe ăla care s-a îmbrăcat în geacă roșie să incite lumea la revoltă. Dar și pe Dragnea poate să-l învingă oricând, din punct de vedere politic.

– Mai e vreo speranță de pace în PSD?

– Lucrurile se pot îndrepta cu condiția ca Dragnea să fie om. PSD trebuie să aibă un președinte precum Cuza, să vină în popor, să vadă cum trăiesc oamenii. Păi și Ceaușescu a fost mai patriot decât mulți dintre politicienii noști de azi.

Eu m-am dus la un secretar de stat odată, ca să-mi aproape canalizarea și apa în comună, și el m-a întrebat de unde sunt, în sensul că de la ce partid sunt. Și i-am răspuns că partidul meu e România la care se adaugă comuna Vișina. Probabil că i-a plăcut răspunsul meu și m-a ajutat atunci.

Odată m-am dus la biroul actualului primar din Vișina, care mi-a luat locul, și a venit un sătean și i-a spus: „Domnule primar, am și eu o problemă. Vă rog să mă ascultați!” „Vino mâine!”, i-a răspuns primarul. „Băi bine mă, băiete, i-am zis eu atunci, nici nu l-ai întrebat ce problemă are și l-ai și trimis acasă?”

Concluzia, d-le Sârghie, v-am mai spus-o și altădată. Când ești ales de oameni în fruntea lor, trebuie să fii om și să iubești oamenii, indiferent de gândirea lor politică.”, a spus Stănescu-senior, într-un interviu acordat linia1.ro.