Dragnea a făcut aceste precizări după ce plenul Camerei Deputaţilor a respins solicitarea PNL şi USR de constituire a unei comisii de anchetă privind activitatea CNA.

„Motivul pentru care eu şi colegii mei am votat contra (solicitării PNL şi USR de constituire a comisiei de anchetă CNA – n.r.) este dat de perioada scurtă pentru care se dorea această anchetă. Noi nu protejăm CNA, dimpotrivă, vrem o anchetă parlamentară, dar să înceapă cel puţin din 2012. În acest sens, săptămâna viitoare vom depune un proiect de hotărâre pentru a înfiinţa o comisie parlamentară de anchetă, dar începând cu 2012 şi dacă se poate şi mai devreme. Pentru că CNA este o instituţie care trebuie să fie apolitică. Din păcate s-a dovedit că nu e”, a declarat liderul social-democraţilor.

Camera Deputaţilor a respins, miercuri, cu 101 voturi „pentru” şi 137 „împotrivă”, solicitarea PNL şi USR de constituire a unei comisii de anchetă pentru verificarea activităţii Consiliului Naţional al Audiovizualului.

Conform solicitării, comisia ar fi urmat să verifice termenele în care CNA răspunde plângerilor şi sesizărilor primite, prioritizarea acestora, a rapoartelor de monitorizare/ autosesizărilor CNA. De asemenea, comisia trebuia să verifice cadrul de interpretare unitară şi predictibilă aplicat de către membrii CNA prevederilor legale, cu accent asupra celor legate de „prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor” şi „favorizarea liberei formări a opiniilor", cu precădere în cazul transmisiunilor live ale unor evenimente în desfăşurare.