Liviu Dragnea a declarat că în statulul grupului nu există noțiunea de înghețare a relațiilor și a acuzat PES că recurge la o astfel de măsură pentru a echilibra forțele, după ce PPE a suspendat FIDESZ, partidul condus Viktor Orban.

„Am văzut și așa-ziși colegi ai mei de la PES, cu mușchii foarte încordați, ne spuneau că îngheață relațiile cu PSD. Noi nici nu avem în statut așa ceva. În statutul PES nu există. Pentru o ordonanță care nu există, să înțelegem. Nu au putut să spunâ până acum, și au fost discuții, „domne, avem următoarele solicitări punctuale să se modifice aia, se modifice aia”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Reacția vine în contextul deciziei PES de înghețare a relațiilor cu PSD, înaintea alegerilor europarlamentare din 26 mai. 

Președintele Partidului Socialiștilor Europeni, Serghei Stanishev, a anunțat în cadrul reuniunii liderilor socialiști la Bruxelles că relațiile cu PSD vor fi înghețate până la alegerile europarlamentare, cerând Guvernului de la București să clarifice angajamentul față de respectarea statului de drept.

„Serghei Stanishev a subliniat din nou îngrijorările continue ale PES față de respectarea statului de drept în România. El i-a informat pe șefii de guverne, comisarii europeni și liderii partidelor că până în momentul în care Guvernul României nu își clarifică angajamentul față de respectarea statului de drept și nu urmează recomandările Comisiei Europene, conducerea PSSD consideră înghețate relatiile cu PSD”, se arată în comunicatul postat de socialiștii europeni.

PES a anunțat o discuție oficială pe acest subiect în luna iuline, moment în care va decide dacă partidul condus de Liviu Dragnea va fi exclus din formațiune.

Prin înghețarea relațiilor, PES transmite că niciun membru al formațiunii nu va lua parte la evenimentele de campanie electorală pe care PSD le va organiza în România.

 

Te-ar putea interesa și: