"Eu mi-am spus în continuare punctul de vedere pe care îl susţin. Această ordonanţă nu este un lucru rău, dacă este parte din legea salarizării. Dacă rămâne izolată este un lucru rău, dar din ce am discutat astăzi şi prezentându-ne calendarul de acţiuni în privinţa adoptării legii salarizării înseamnă că ea va fi parte din această lege", a declarat preşedintele interimar al PSD, într-o conferinţă de presă, întrebat dacă în cadrul BPN s-a discutat despre intrarea în vigoare a ordonanţei privind indemnizaţiile demnitarilor de la 1 august, relatează Agerpres.

El a afirmat că, cel mai probabil, ordonanţa va intra în vigoare de la 1 august. "Ba eu cred că va intra. O diferenţă de două luni, până la urmă, nu deranjează pe nimeni", a adăugat el.

"Era vorba de bugetare, întrebarea se referea la bugetarea acelei ordonanţe. Adică trebuie să apară prevederea bugetară prin ordonanţă de rectificare pentru a fi şi banii respectivi pentru mărirea salariilor. Mai spun încă o dată ca să fie foarte clar. Ordonanţa este în vigoare, a fost publicată în Monitorul Oficial. Pentru a-şi putea lua salariile mărite cei care fac obiectul ordonanţei – prin rectificare bugetară pentru că altfel nu se putea să fie alocată suma respectivă la capitolul respectiv, ca să poată să-şi primească banii", a explicat el.