Evenimentul Zilei > Politica > Dragnea NU S-A ABŢINUT ŞI I-A DAT REPLICA lui Klaus Iohannis, după ironiile de la ÎNVESTIREA NOULUI GUVERN. Curiosul mesaj subliminal: „Nu presupune un final fericit”
Dragnea NU S-A ABŢINUT ŞI I-A DAT REPLICA lui Klaus Iohannis, după ironiile de la ÎNVESTIREA NOULUI GUVERN. Curiosul mesaj subliminal: „Nu presupune un final fericit”

Dragnea NU S-A ABŢINUT ŞI I-A DAT REPLICA lui Klaus Iohannis, după ironiile de la ÎNVESTIREA NOULUI GUVERN. Curiosul mesaj subliminal: „Nu presupune un final fericit”

Dragnea nu s-a abţinut şi i-a dat replica lui Klaus Iohannis.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri seara, că nu are de gând să reacționeze la "provocările" lansate de președintele Klaus Iohannis în discursul ținut la ceremonia de depunere a jurământului de către noul Cabinet. Întrebat într-o intervenție telefonică la Realitatea TV, dacă se poate construi o punte între el și președintele țării, Dragnea a răspuns:

„Eu nu suport acest termen, pentru că după părerea mea o coabitare nu are nici un final fericit. Eu, în fiecare zi și cu orice ocazie mi-am exprimat dorința de dialog, numai că trebuie să înțelegem că e nevoie de două părți, nu ajunge o singură parte.

În ceea ce privește atitudinea președintelui, eu nu pot să fac mai mult decât am făcut și o să fac în continuare. Nu mi-a fost foarte ușor în seara asta să nu reacționez. Nu am reacționat și nu am de gând să reacționez, pentru că oamenii nu așteaptă de la noi, nu ne-au votat să mergem la televizor sau la diverse ocazii și să ne certăm. Așteaptă să facem pentru ei lucruri bune, să aibă o viață mai bună. De la aceasta n-o să mă abat, indiferent de provocări.

Cel mai important lucru care trebuie definit rapid este de fapt: care sunt componentele interesului național, care este conceptul interesului național, care este interesul național al României. Noi am trimis oameni de la partid imediat cum s-a solicitat astă vară, chiar dacă nu aveam o relație bună, la acea echipă de la Cotroceni care să lucreze la proiectul de țară. (…) În schimb, vreau să vă spun ceva. Noi nu putem să punem între paranteze activitatea Guvernului sau a Parlamentului, pentru că în fiecare zi în România trebuie să se întâmple ceva, oamenii vor să trăiască și astăzi, vor să aibă bani și haine și astăzi, copiii au nevoie de cărți și de haine și astăzi, românii au nevoie de medicamente, de educație. Nu putem să așteptăm. În schimb, suntem deschiși la orice fel de colaborare. Chiar dacă astăzi în Parlament toți colegii mei au fost foarte deschiși, au făcut invitații complete la dialog, răspunsul pe care l-am primit de la opoziție este greu de repetat, este greu de caracterizat. Cu toate astea, noi mergem înainte.”

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că noul Guvern are promisiuni complicate de îndeplinit.

„Din acest moment, dumneavoastră sunteți Guvernul României. Aveți o misiune grea, aveți de îndeplinit promisiuni complicate. Trebuie să livrați ceea ce a fost promis în campania electorală. Așa îmi imaginez că după alegeri trebuie să pornească un Guvern. Campania electorală nu este doar un circ mediatic, cu toate că și asta este, ci în campania electorală s-au făcut promisiuni. De asta ați fost votați și mă adresez aici celor care sunt parlamentari și șefi în Parlament și asta trebuie să livreze Guvernul.

Sper ca într-o zi să-mi explicați cum veți face în așa fel încât să vă încadrați într-un deficit bugetar de 3%, să creșteți salariile, să scădeți impozitul, TVA și multe alte lucruri. Eu îmi doresc să faceți aceste chestiuni.

Domnule președinte Dragnea, aflarăm de la televizor că sunteți singurul care cunoaște programul de guvernare din scoarță în scoarță. Vă rog eu frumos, învățați-i și pe ei", a afirmat șeful statului după ceremonia de depunere a jurământului de învestitură de către Cabinetul Sorin Grindeanu.