Evenimentul Zilei > Politica > Breaking News! Dragnea pregătește o nouă MIȘCARE-BOMBĂ. Negocieri în SPATELE UȘILOR ÎNCHISE
Breaking News! Dragnea pregătește o nouă MIȘCARE-BOMBĂ. Negocieri în SPATELE UȘILOR ÎNCHISE

Breaking News! Dragnea pregătește o nouă MIȘCARE-BOMBĂ. Negocieri în SPATELE UȘILOR ÎNCHISE

Liviu Dragnea, liderul PSD, poartă negocieri cu liderii minorităților pentru a-și asigura majoritate în Parlament, informează România TV.

Marți, parlamentarii vor vota moțiunea simplă pe Agricultură, depusă de PNL. În contextul scandalului izbucnit în PSD,  situația majorității în coaliția PSD – ALDE a devenit una fragilă. Prin urmare, pentru a îl susține pe Daea, se pare că Dragnea apelează la sprijinul minorităților.

 

Moţiunea depusă de liberali, intitulată „După ciuma lui Caragea, România lovită de pesta lui Daea„ a fost dezbătută în şedinţa de marţi, în prezenţa ministrului Agriculturii, Petre Daea.

 

Semnatarii moţiunii l-au acuzat pe ministru că este "incapabil" să se ridice la înălţimea funcţiei sale, gestionând dezastruos prevenţia, combaterea şi eradicarea pestei porcine africane în România, relatează Agerpres.

 

Liberalii afirmă că lipsa de acţiune şi viziune a ministrului Agriculturii a contribuit semnificativ la răspândirea fulgerătoare a epidemiei, fiind afectate la acest moment, la nivel naţional, 13 judeţe, iar numărul localităţilor depăşind 200.

Potrivit iniţiatorilor, nici până acum nu se cunoaşte cuantumul exact al despăgubirilor pentru pagubele cauzate de pesta porcină africană.

 

În apărarea sa, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a afirmat că ar fi o premieră mondială ca virusul pestei porcine să poată fi combătut printr-o moţiune simplă, menţionând că „nu a făcut Daea sau Guvernul Dăncilă acest virus într-un mojar şi l-a pregătit şi l-a instalat în ţară”.