"Inițial au fost mai multe nume avansate, dintre toate acestea doar Tudose și-a arătat disponibilitatea. Mihai a fost singurul care a acceptat. Sincer, eu am fost dezamăgit, m-aș fi așteptat la o adevărată luptă (…) Eu cred că dacă vrei să ajungi în frunte, dacă ești capabil, trebuie să te lupți pentru asta, cu argumente normale, logice, economice, argumente manageriale, de prestigiu. Asta arată că de fapt nu doreau și sunt mai de grabă înclinați să încerce să ghicească voința șefului suprem pentru ca apoi să se exprime în acord cu această voință. Atunci când dorești să obții ceva trebuie să încerci să te lupți cu toate forțele pe care le ai să îl convingi și pe șeful partidului, că nu e șeful partidului infailibil, dacă era infailibil nu eram în situația în care suntem acum", a declarat la RFI liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu.

Întrebat cum îi convinge pe români că Tudose poate conduce cu succes Guvernul României în condițiile în care PSD a spus în raportul de evaluare că nu a reușit să rezolve nici măcar o măsură din programul de guvernare când a fost ministru al Economiei, Buzatu a spus: "Nu mi-am propus să vă conving că Mihai Tudose va conduce bine Guvernului pentru că la această oră cred că nimeni nu știe cum va conduce Guvernul. Experiența acesta din executiv de o lună si ceva de zile nu poate să dea masura unei activitati guvernamentale care se prefigureaza a fi de trei ani de acum înainte (…) În cazul în care analiza activității guvernamentale va da rezultate nesatisfăcătoare, este clar că echipele respective sunt înlocuite. Eu nu-mi doresc lucru acesta"

Liderul PSD a mai spus ce l-a recomandat pe Tudose pentru funcția de premier: "Este un om cu experiență destul de mare în activitatea de partid, a fost în permanență în jurul structurilor de conducere, a avut o legătură permanentă și în zona parlamentară, e un tip realist și astea sunt lucrurile care cred că l-au recomandat", a spus Buzatu.