Evenimentul Zilei > Politica > Dragnea: “Prin introducerea impozitului global oamenilor li se dă, nu li se ia”
Dragnea: “Prin introducerea impozitului global oamenilor li se dă, nu li se ia”

Dragnea: “Prin introducerea impozitului global oamenilor li se dă, nu li se ia”

Dragnea a vorbit, la Focşani, despre consultanții fiscali şi a spus că aceştia vor fi selectați din structurile Ministerului Finanțelor Publice și ANAF şi vor fi plătiți de stat.

"În primul an nu va fi nevoie de acest lucru (de consultanți n.r). Consilierii fiscali vor fi plătiți de stat, dar nu din bani în plus. Din funcționarii care sunt acum în structurile Ministerului Finanțelor Publice și ANAF din județe și localități se vor selecta acești consilieri fiscali. Ei sunt gândiți să-i ajute pe oameni, nu să-și facă niște birouri unde să plătească oamenii impozit", a precizat Dragnea, scrie agerpres.ro.

 

 

Acesta susține că prin introducerea impozitului global "oamenilor li se dă, nu li se ia", iar în perioada următoare toate aceste lucruri "vor fi explicitate la tablă".

 

"Oamenilor li se dă, nu li se ia. Este vorba de tot sistemul nostru de deduceri fiscale care va intra în vigoare la 1 ianuarie 2018 și de care trebuie să beneficieze toți românii, dar pentru asta este nevoie ca toate deducerile să fie globalizate, pentru că există riscul să nu beneficieze de anumite facilități care vor fi în vigoare din ianuarie anul viitor, pentru că acum nu există, din păcate, în România un sistem în care statul, Ministerul de Finanțe, să aibă toate informațiile centralizate. Înlocuind de fapt cele două plafoane de impozitare, 16% care se aplică la salarii și la alte tipuri de impozite și 5% la dividende, cu 0% la dividende și 10% la salarii, deci din start impozitele scad. Asta înseamnă că oamenii vor plăti mai puțin. La asta se adaugă niște deduceri fiscale de care oamenii vor beneficia. Am auzit tot felul de comentarii că nu știu ce analiză făcută de nu știu care mare specialist se ajungea la concluzia că un om plătește pe o vacă impozit mai mult decât plătește unul pe o vilă. Așa ceva nu există. Trebuie să ai foarte multă imaginație. Toate veniturile neimpozabile din agricultură și zootehnie rămân așa cum sunt acum: numărul de hectare în funcție de culturi, număr de animale, în funcție de specie, la acestea nu se umblă. Dar vor veni niște impozite mai mici. Impozitele vor scădea, iar în perioada următoare vom explicita, la tablă, toate aceste lucruri", a mai spus Liviu Dragnea.

 

 

Liderul PSD  a adăugat că acest act normativ va aduce mai multă rigoare și pentru cei care au proprietăți sau venituri pe care acum nu le declară, însă "atunci probabil că o să le declare, pentru că vor dori să beneficieze de aceste facilități".

 

Dragnea s-a arătat însă nemulțumit de faptul că ministrul Finanțelor a dat un draft al acestui proiect înainte de a fi finalizat.

 

"Am ajuns în situația asta pentru că ministrul de Finanțe a dat un draft din acest act normativ care nu era finalizat la Asociația Oamenilor de Afaceri, fără să aibă o discuție cu noi. Ceea ce nu se face", scrie ştiripesurse.ro.