"Sunt onorat de propunerea sau gândurile unora sau altora, numai că PSD va face această propunere după alegerile parlamentare. Nu avem alegeri de prim-ministru, nici nu cad în capcana întinsă de unii sau de alţii de a nominaliza un prim-ministru care să fie distrus până la alegerile parlamentare", a declarat Dragnea la finalul BPN al PSD.

Întrebat care este relaţia sa cu Victor Ponta, liderul PSD a spus: "O să pun afiş aici, la partid, ca să nu mai repet în fiecare zi, dar repet cu drag: din punctul meu de vedere, din partea mea, ca şi coleg de partid, ca şi om, ca şi prieten, în sensul plin al cuvântului, vorbesc de lucruri, fapte şi acţiuni pe care eu le-am făcut în istorie pentru Victor şi le-am făcut cu drag. Din partea mea, atitudinea faţă de Victor nu se va schimba niciodată, indiferent ce se întâmplă. (…) Ţin foarte mult la Victor Ponta. Ştiu că e o 'problemă universală', că 'marea problemă a României' este relaţia mea cu Victor Ponta. Din partea mea nu veţi vedea niciodată vreo acţiunea împotriva lui Victor Ponta. Oricând sau orice s-ar întâmpla, eu nu voi face niciun gest împotriva lui Victor Ponta".

Fostul premier Victor Ponta a declarat marţi seară la România TV că l-ar vota pe Dragnea premier dacă ar face alianţă cu ALDE. "Voi sprijini cu toată inima să fie premier Liviu Dragnea. L-aş vota dacă face alianţă cu ALDE. (…) Susţin din toată inima, cu toată convingerea guvern PSD – ALDE condus, evident, de un social-democrat, care e normal să fie Dragnea", a precizat Ponta.