Marian Fișcuci și Adrian Simionescu, fost prefect de Teleorman, sunt acuzați că au fraudat bugetul de stat cu peste un milion de euro, prin sustragerea de la plata taxei TVA, printr-o schemă financiară în care a fost folosită o societatea din Bulgaria.

Dosarul celor doi apropiați ai lui Dragnea a primit numele ”Proinvest”, și se referă la exportul și importul fictiv de utilaje agricole, prin schema de fentare a plății TVA, pe baza principiului de importuri intracomunitare, care sunt scutite de la plata acestei tace.

În realitate, utilajele agricole ajungeau din Germania la Alexandria, cu acte în regulă, fiind aplicat acest principiu al importului intracomunitar, scutit de la plata TVA. Ulterior, utilajele erau exportate în Bulgaria, pe firma înființată de Simionescu, de unde erau din nou exportate în România, aplicând a doua oară a acestui principiu, caz ilegal.

Din acest dosar au fost anulate sute de probe, care constau în convorbiri telefonice, care au fost adunate cu încălcarea Constituției României. Acum, dosarul a ajuns la final și a fost amânată pronunțarea pentru data de 10 aprilie 2020, după ce la termenul de amânare din data de 27 martie 2020, a fost dispusă o nouă amânare de pronunțare.