Fostul lider PSD este pregătit să ofere primul său interviu din închisoare, adică la 396 de zile de la încarcerare.

Dragnea, din spatele gratiilor, va sta de vorbă chiar cu fosta sa consilieră, Anca Alexandrescu, care în prezent este moderator la Realitatea Plus.

Interviul se anunță a fi unul „fructuos”, plin de detalii importante din cariera lui Liviu Dragnea. Acesta promite dezvăluiri în exclusivitate despre numele grele care l-au susținut pe fostul lider PSD în ascensiunea către puterea absolută.

De asemenea, Dragnea va vorbi și despre planurile sale de după eliberare, arată Realitateadinpsd.

Interviul va fi putea fi urmărit începând cu ora 18:00, pe Realitatea Plus.


În jurul orei 14:00, pe data de 27 mai 2019, Liviu Dragnea își afla sentința de la ÎCCJ. Acesta era condamnat încă din primă instanță la 3 ani și 6 luni, ca în final completul de 5 judecători să mențină decizia inițială.

Patru din cei cinci judecători ai completului s-au pronunțat pentru condamnare. Judecătorul care a făcut opinie separată a considerat că procesul ar trebui rejudecat, așa cum a cerut apărarea lui Liviu Dragnea, invocând nelegalitate a completului de 3 judecători care a dat decizia în primă instanță. CCR trebuie să se pronunțe asupra acestui aspect.

Completul care l-a judecat pe Liviu Dragnea este format din cinci judecătoare: Rodica Aida Popa, președinta completului, Lucia Tatiana Rog, Alexandra Iuliana Rus, Luciana Mera și Simona Encean. Judecătoarea Luciana Mera urmează să se pensioneze la 1 iunie, având deja decizia de pensionare de la CSM.

În același dosar, judecătorii au mai decis soarta și altor persoane implicate, inclusiv cea a Bombonicăi Prodana, fosta soție a liderului PSD.

Bombonica Prodana, fosta soție a lui Liviu Dragnea, a fost achitată. Bombonica Prodana a achitat întregul prejudiciu la etapa de fond a procesului.

Adriana Botorogeanu a fost condamnată la doi ani cu suspendare pentru complicitate la abuz în serviciu.

Constantin Balaban a fost condamnat un an cu suspendare pentru fals intelectual și achitat pentru abuz în serviciu.

Olguța Șefu, fosta șefă a DGASPC Teleorman, a fost achitată pentru abuz în serviciu, condamnată un an cu suspendare pentru fals intelectual.