Evenimentul Zilei > Justitie > Poate fi SCĂPAREA lui Dragnea ÎN DOSARUL TEL DRUM. Avocaţii liderului PSD se agaţă de un BILEŢEL MISTERIOS
Poate fi  SCĂPAREA lui Dragnea ÎN DOSARUL TEL DRUM. Avocaţii liderului PSD se agaţă de un BILEŢEL MISTERIOS

Poate fi SCĂPAREA lui Dragnea ÎN DOSARUL TEL DRUM. Avocaţii liderului PSD se agaţă de un BILEŢEL MISTERIOS

Fiul lui Liviu Dragnea a fost audiat ca martor în Dosarul Tel Drum, context în care avocaţii liderului PSD spun că au argumente pentru a desfiinţa o probă importantă a procurorilor.

Conform digi24.ro, „principala probă pe care procurorii DNA își bazează acuzația că Liviu Dragnea ar fi constituit și condus un grup infracțional organizat ar fi un post-it găsit de anchetatori la perchezițiile care au avut loc în vară la sediul companiei Tel Drum, relatează Digi24”.

Altfel spus, este vorba despre un bilețel pe care o persoană notase codul numeric personal al lui Liviu Dragnea, iar în dreptul acelui CNP apărea cuvântul „șefu”. Apărătorii liderului PSD indică fapul că acest bileţel reprezintă cel mai puternic argument pentru acuzația de constituire de grup infracțional organizat, care îl vizează pe Dragnea.

„Respectivul bilet era lipit peste o solicitare a actualului șef al Camerei Deputaților de prelungire a permisului de vânătoare, care a fost trimisă la sediul Tel Drum de o persoană care în trecut a fost șoferul lui Liviu Dragnea și continuă să i se adreseze cu apelativul „șeful”.

Este unul dintre argumentele cu care avocații încearcă să-i convingă pe judecători să respingă sechestrul pus pe întreaga avere a lui Liviu Dragnea și pe bunurile celorlalți suspecți în dosar”, au mai notat jurnaliştii de la digi24.ro.

Pe 13 noiembrie, reprezentații OLAF au dat publicităţii un comunicat pe tema punerii sub acuzare a lui Liviu Dragnea de către DNA pentru fraudă cu fonduri europene, menţionând că DNA a subliniat rolul OLAF, şi amintind că Oficiul a recomandat recuperarea fondurilor în acest caz şi începerea acţiunii judiciare. Directorul instituţiei consideră că este vorba despre un exemplu perfect de colaborare pozitivă cu atorităţile naţionale.

Procurorii DNA au impus, săptămâna trecută, sechestru pe averile persoanelor implicate în Dosarul Tel Drum, măsura vizându-l şi pe Liviu Dragnea. Președintele social-democrat a contestat sechestrul. Înalta Curte de Casatie si Justiţie (ICCJ) a stabilit ca termen data de 29 noiembrie judecarea contestației făcute de avocații lui Liviu Dragnea.

Anterior măsurii sechestrului, DNA anunța că a demarat urmărirea penală a liderului PSD, sub acuzaţiile de constituire a unui grup infracţional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase, într-un dosar în care sunt urmărite penal alte opt persoane, între care reprezentanţi ai firmei Tel Drum.

Conform procurorilor, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a iniţiat un grup infracţional organizat care acţionează şi în prezent şi din care au făcut şi fac parte funcţionari ai instituţiilor din administraţia publică şi persoane din mediul de afaceri. Grupul iniţiat în anul 2001 are ca principal scop obţinerea frauduloasă a unor sume importante din contractele finanţate din fonduri publice, prin comiterea unor infracţiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, pentru favorizarea dirmei Tel Drum.