Liderul PSD, Liviu Dragnea, a contestat sechestrul impus de procurorii DNA în dosarul Tel Drum. Este pentru a doua oară când Dragnea apelează la contestarea sechestrului.

Dragnea nu s-a prezentat, miercuri, la procesul de la Înalta Curte de Casație și Justiție, fiind reprezentat de avocatul Maria Vasîi care a declarat că întregul dosar se bazează pe două anchete OLAF, în care nu apare numele lui Dragnea.

„Întreaga anchetă a DNA se fundamentează, potrivit actelor, pe cele două anchete OLAF. Zilele acestea am primit un răspuns oficial de la OLAF, care spune că niciodată nu l-a investigat pe domnul Dragnea, ca atare toată argumentaţia procurorilor este una lipsită de fundament, de vreme ce OLAF ne confirmă în scris că niciodată domnul Dragnea nu a fost investigat şi ca atare nu au fost depistate fraude în legătură cu activitatea dumnealui. Acesta este temeiul pentru care noi spunem că nicio măsură de indisponibilizare a bunurilor sale nu are fundament legal. Mai mult, răspunsul OLAF ne confirmă că întreaga anchetă care este în curs de desfăşurare la DNA este una bazată de speculaţii şi nu pe dovezi şi mai ales nu pe cele două rapoarte OLAF (…). Cele două rapoarte OLAF au prezentat o investigaţie legată de lucrările de reabilitare la două drumuri judeţene din Teleorman. În acea investigaţie subiect erau alte persoane şi nu domnul Dragnea. (…)Nu avem niciun reproş care să îl privească pe domnul Dragnea”, a spus Vasîi, conform g4media.ro.

DNA a impus sechestrul asigurator asupra bunurilor mobile și imobile deținute de Liviu Drangea și ceilalți suspecți în dosarul Tel Drum.

Sechestrul a fost impus pentru recuperarea prejudiciului de aproximativ 127 de milioane de lei.