Evenimentul Zilei > Justitie > Dragnea OBȚINE o PRIMĂ VICTORIE. Anunțul a fost FĂCUT de ȘEFUL DNA. Breaking news
Dragnea OBȚINE o PRIMĂ VICTORIE. Anunțul a fost FĂCUT de ȘEFUL DNA. Breaking news

Dragnea OBȚINE o PRIMĂ VICTORIE. Anunțul a fost FĂCUT de ȘEFUL DNA. Breaking news

Vineri, o copie a dosarului Tel Drum a ajuns la Secţia Specială pentru Investigarea Magistraţilor, transmite Digi24. Reamintim că Secția pentru investigarea magistraților a solicitat în repetate rânduri să preia de la DNA dosarul lui Dragnea.

Miercuri, un procuror de la secţia de investigare a magistraţilor a cerut DNA dosarul Tel Drum, în care este vizat şi liderul PSD, Liviu Dragnea. Doi poliţişti s-au dus la sediul DNA pentru a ridica documentele.

Dacă se va ajunge la situația în care procurorii de la DNA vor refuza să transmită actele solicitate, aceștia riscă să fie acuzați de obstrucţionarea a justiţiei, scrie Newsteam.ro

Urmează ca procurorul general, Augustin Lazăr, să decidă dacă ancheta va fi preluată de Secția de investigare a magistraților sau va fi continuată de procurorii DNA.

Adina Florea le-a transmis miercuri și un ultimatum procurorilor DNA pentru transmiterea dosarului Tel Drum două zile. Adică, vineri, 22 februarie.

În dosarul Tel Drum, Liviu Dragnea a fost pus sub acuzare pentru cinci infracțiuni, în noiembrie 2017, între care constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și fraudă cu fonduri europene. În acest dosar sunt de asemenea cercetați și au calitatea de suspecți mai mulți foști și actuali acționari ai companiei Tel Drum, despre care procurorii de la DNA susțin că ar fi fost favorizați de Liviu Dragnea pe vremea când acesta conducea Consiliul Județean Teleorman și când i-ar fi acordat societății o serie de contracte finanțate din fonduri europene, cu încălcarea legii, iar în schimb ar fi beneficiat de profitul adus de aceste contracte societății.