Evenimentul Zilei > Politica > Dragnea, DEZLĂNȚUIT împotriva lui Iohannis. DISCURS despre statul paralel în fața pensionarilor
Dragnea, DEZLĂNȚUIT împotriva lui Iohannis. DISCURS despre statul paralel în fața pensionarilor

Dragnea, DEZLĂNȚUIT împotriva lui Iohannis. DISCURS despre statul paralel în fața pensionarilor

Liderii coaliției de guvernare PSD-ALDE, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, au plecat joi din plenul reunit, în timp ce dezbaterea moțiunii de cenzură împotriva Cabinetului Tudose era în toi. Cei doi s-au dus la reuniune a organizații de pensionari a PSD, care s-a desfășurat la grupul deputaților social-democrați. Dragnea a ținut un discurs pensionarilor despre statul paralel și șeful statului Klaus Iohannis.

Reacția președintelui PSD, vine în urma atacurilor lansate, ieri, de Iohannis, care i-a transmis lui Dragnea că ar trebui să demisioneze. Pensionarii au avut parte de un discurs virulent din partea liderului social-democraților, care le-a vorbit despre Klaus Iohannis și statul paralel pe un ton atât de ridicat, încât se auzea şi de afară, relatează stiripesurse.ro

În fața pensionarilor PSD, Dragnea a adus în discuție şi propriul dosar.

„Sper să mă ajute Dumnezeu să-mi duc la capăt mandatul. Am primit susținerea conducerii, în 2015 am fost chemat să preiau mandatul", a spus liderul social-democrat.

El a fost ferm în legătură cu legile justiției, spunând că partidul este decis să meargă până la capăt cu modificările.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri seara, la Ploieşti, că Liviu Dragnea ar fi trebuit să demisioneze, spunând că este întrebat de alţi preşedinţi de situaţia în care se află al doilea şi al treilea om în stat din punct de vedere penal, potrivit Mediafax.

„Cred că trebuie să demisioneze. Trebuia nici să se nu ajungă acolo. Acest tip de circ cu victimizări nu fac bine. Iţi pui mâinile în cap şi te gândeşti ce se întâmplă acolo. Vă daţi seama ce întrebări interesante primesc de la alţi şefi de stat. Lumea nu înţelege cum s-a putut ajunge aici şi cum românii tolerează o asemenea abordare în fruntea statului. Nu mă simt stânjenit, dar nu pot să evit aceste întrebări şi chiar dacă găsesc explicaţii care ţin de statul de drept e totuşi neplăcut cum e posibil ca numărul doi şi trei în stat să fie implicaţi în cercetări penale”, a declarat miercuri, la Ploieşti, preşedintele Klaus Iohannis.

Tot ieri, Iohannis a explicat și de ce a decis să nu-i invite la manifestările de Ziua Națională, pe 1 decembrie, pe șefii celor două Camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu.

„Anul trecut, într-adevăr, nu am invitat pe toată lumea, fiindcă am vrut să subliniez că există oameni care au probleme care, după părerea mea, sunt foarte mari. Însă am constatat, în acelaşi timp, că oamenii îşi doresc ca la conducerea statului să existe o bună înţelegere. Chiar dacă nu întotdeauna este posibilă această bună înţelegere, anul acesta, de Ziua Naţională, am hotărât să invit oamenii după funcţii, după merite”, a răspuns Klaus Iohannis.

Marţi seara, Liviu Dragnea a fost din nou în faţa procurorilor, unde a fost înştiinţat în legătură cu sechestrul instituit în dosarul Tel Drum şi care se ridică în cazul său la 127 de milioane lei. La intrare şi ieşire, liderul PSD a fost ajutat de jandarmi să se deplaseze, în condiţiile în care atât susţinători, cât şi contestatari s-au înghesuit la uşa DNA.

În dosarul „Tel Drum”, în 13 noiembrie, procurorii DNA au anunţat, oficial, că Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privinţa acordării de contracte.

Faptele despre care vorbesc procurorii ar fi fost comise în perioada în care Dragnea era președinte al Consiliului Județean Teleorman.