"Avem această situaţie nouă: dl Chelaru n-a ajuns la comisie pentru audiere, am înţeles că e în spital şi îi dorim sănătate. Trebuie să discutăm, este o situaţie nou apărută, şi trebuie să discutăm şi ce se întâmplă la vot, pentru că am înţeles că în Comisia juridică a fost audiat chiar şi dl Chelaru, care nu era prezent, şi sigur că or să facă din nou comisia, că totuşi e ceva năstruşnic. (…) Toţi avem oameni cu multă imaginaţie", a declarat Dragnea la Senat.

Întrebat dacă PSD îşi va păstra această propunere pentru CCR, Dragnea a negat: "Cred că, odată ce n-a mai venit astăzi, nu. Nu".

Liderul social-democrat nu a avansat în mod clar alte variante.

"Deocamdată să se întâmple votul de astăzi. Dacă cele două propuneri de astăzi pică, teoretic mâine Biroul permanent al Senatului trebuie să se întrunească să stabilească din nou calendarul pentru reluarea procedurii şi probabil că nu vor pune imediat. Şi atunci o să fie timp suficient nu numai pentru noi, că poate nu propune PSD-ul, poate sunt alţi oameni care se gândesc să-şi depună candidatura şi noi o să evaluăm dacă dăm susţinere sau nu", a spus Liviu Dragnea, potrivit  Agerpres.

Întrebat de ce PSD nu păstrează propunerea, dacă Ioan Chelaru este în spital, Liviu Dragnea a arătat că "nu din rea voinţă".

"Nu e rea voinţă, eu am înţeles că nu mai doreşte. Fiind o problemă de sănătate… N-aş vrea totuşi să discut foarte mult, nu am toate elementele, dar repet, nu e mâine. Dacă vor stabili procedura cum cred eu, peste câteva săptămâni, o să avem timp suficient să… Poate fi tot dumnealui sau altcineva. Pe mine mă interesează sincer acum ca omul să se facă bine, este cel mai important lucru"", a adăugat liderul social-democraţilor.

Comisia juridică a decis, luni, să retragă candidatura senatorului Ioan Chelaru din raportul pe care îl va înainta plenului pentru numirea unui judecător la Curtea Constituţională.

Prin urmare, raportul va include doar candidaturile senatorului Florina Ruxandra Jipa şi judecătorului Mona-Lisa Neagoe.

Cu câteva ore înaintea acestei decizii, Comisia juridică le-a audiat pe Florina Ruxandra Jipa şi Mona-Lisa Neagoe, candidaţi pentru aceeaşi funcţie, iar la final au fost votaţi toţi candidaţii, inclusiv Ioan Chelaru, care a absentat de la şedinţă.

Senatorul Ovidiu Donţu a precizat că Ioan Chelaru nu doreşte să fie votat în plenul Senatului fără a fi audiat în Comisia juridică. Donţu le-a propus celor prezenţi să elimine dosarul lui Chelaru din raportul care va fi înaintat plenului. Propunerea a fost aprobată în unanimitate de cei şase membri prezenţi.