„Ar fi bine să evităm să mai dăm SMS-uri din alte ţări când apar astfel de nenorociri în ţară. Cred că ar fi primul lucru care ar trebui să-l facem pentru că nu ajută la nimic, decât tulbură lucrurile. Guvernul a acţionat corect, repede”, a declarat astăzi Liviu Dragnea, criticând mesajul transmis de Iohannis după furtuna din vestul ţării, potrivit agerpres.ro.

El a adăugat că „nu m-a deranjat (n.r. comunicatul preşedintelui), dar totuşi mi s-a părut, poate greşesc, mi s-a părut că imediat a încercat să dea vina pe Guvern or chiar nu cred că e guvernul de vină aici. Puteam să-i găsim alte vinovăţii, dar nu e în regulă, plus că a acţionat foarte corect şi eu zic că prima preocupare este să ne rugăm ca cei răniţi să-şi revină, a doua preocupare – să se facă evaluările rapid şi să se aloce despăgubirile şi în paralel să vedem care sunt, dacă există sisteme de avertizare meteorologică care să ne dea aceste informaţii cu mai mult timp în urmă. Sunt nişte fenomene care n-au mai fost în România şi care n-au putut fi prevăzute. Dar probabil că în lume există astfel de sisteme şi, indiferent cât costă, merită să le avem”.

Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat Guvernului să implementeze de urgenţă un sistem de avertizare rapidă a cetăţenilor în situaţii de criză, subliniind că furtunile care au lovit cu o violenţă extremă România în cursul zilei de duminică arată „vulnerabilităţile” şi „ineficienţa” sistemului de prevenire a populaţiei şi reducere a riscului de producere a dezastrelor.