Evenimentul Zilei > Politica > Dragnea crede că Marian Munteanu „a lucrat” pentru Firea
Dragnea crede că Marian Munteanu „a lucrat” pentru Firea

Dragnea crede că Marian Munteanu „a lucrat” pentru Firea

Liviu Dragnea şi liderii PSD jublilează pentru că liberalii şi-au dat cu stângul în dreptul şi s-au încăpăţânat să-l menţină pe controversatul Marian Munteanu în cursa pentru Primăria Capitalei timp de o săptămână

Potrivit surselor EVZ, în spatele uşilor închise ale Kiseleffului, liderul PSD Liviu Dragnea a subliniat în repetate rânduri că este pentru prima oară când rivalul liberal al unui candidat PSD se confruntă cu un veritabil tsunami stârnit atât de oprobiul societăţii civile, cât şi de acuzaţiile etalate de presa centrală. De altfel, în ultima săptămână, pesediştii nici măcar nu s-au mai ostenit să-l critice pe Marian Munteanu.

Firea și marasmul PNL

Social-democraţii sunt convinşi că luptele fratricide din sânul PNL – coroborate cu gafa nominalizării lui Marian Munteanu şi cu previzibila fărâmiţare a bazinului electoral de dreapta – sporesc nesperat şansele Gabrielei Firea de a câştiga fotoliul lăsat vacant de Sorin Oprescu. Totodată, acuzarea fostului lider al Pieţei Universităţii de „neolegionarism”, „neofascism” şi „ultranaţionalism” – Marian Munteanu fiind suspectat, de asemenea, şi de legături cu fosta Securitate, – au direcţionat întreaga atenţie publică spre PNL, social-democraţii reuşind (momentan) să acopere nemulţumirile interene, stârnite atât de problemele cu DNA pe care le are Liviu Dragnea şi mulţi alţi lideri ai partidului, cât şi de războiul de uzură Dragnea-Zgonea.

Ironii pesediste

Conform surselor citate, Dragnea crede că liberalii, chiar dacă l-au retras pe Munteanu din cursa pentru Bucureşti, PNL va suporta, din pricina inconsecvențelor vizibile cu ochiul liber, o serie de prejudicii electorale.

Pe de altă parte, Liviu Dragnea a precizat că decizia în cazul Aureliei Cristea de a nu mai fi candidatul partidului la Primăria municipiului Cluj- Napoca aparţine organizaţiei judeţene şi s-a arătat dezamăgit de faptul că preşedintele filialei, Remus Lăpuşan, nu şi-a asumat răspunderea.

„Lipsă de viziune și de credibilitate”

Liviu Dragnea a comentat, ieri, problemele referitoare la desemnarea candidatului PNL pentru Bucureşti, susţinând că acestea denotă lipsă de viziune şi de credibilitate: „Cred că marea diferenţă dintre noi şi PNL este că noi vrem să prezentăm Bucureştiului un proiect de viitor, un proiect de dezvoltare sustenabil şi serios, asumat cu responsabilitate şi ceea ce am înţeles de cealaltă parte este că au un singur obiectiv: să nu fie PSD-ul. Şi faptul că se tot schimbă candidaţii, asta arată o lipsă de viziune şi lipsă de credibilitate.”