Liviu Dragnea, de profesie inginer, a intrat în politică în anul 1994 ca membru al Partidului Democrat, ca mai apoi, în 2001, să se înscrie în PSD.

Printre funcțiile publice pe care le-a avut în cariera politică, se numără postul de ministru al Afacerilor Interne în guvernul Emil Boc și ministrul al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și viceprim-ministru în guvernul Victor Ponta.

În 2016, Dragnea a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare, în dosarul ”Referendumul”, dar procurorii DNA au cerut magistraților pedeapsă cu executare, între trei și cinci ani de închisoare, potrivit stirileprotv.ro.

În 2017 DNA a dispus urmărirea penală a președintelui PSD, îîn dosarul „Tel Drum”, sub acuzațiile de constituire de grup infracțional organizat, deturnare de fonduri europene și abuz în serviciu.

În 2018 a fost condamnat în primă instanță, la trei ani și șase luni de închisoare cu exectuare, de magistrații ÎCCJ în dosarul privind angajările fictive de la DGASPC Teleoarman, fiind acuzat de instigare la abuz în serviciu.

Procurorii DNA au cerut redeschiderea unui dosar privind privatizarea Tel Drum, dosar care fusese închis tot de DNA, acum cinci ani. La vremea respectivă, specialiştii care au făcut expertizele au constatat că nu există nicio privatizare subevaluată, licitație trucată sau achiziție ilegală.

 

Te-ar putea interesa și: