Evenimentul Zilei > Politica > Dragnea încearcă BLOCAREA Monitorului Oficial. Reacția, ca urmare a deciziei președintelui Iohannis
Dragnea încearcă BLOCAREA Monitorului Oficial. Reacția, ca urmare a deciziei președintelui Iohannis

Dragnea încearcă BLOCAREA Monitorului Oficial. Reacția, ca urmare a deciziei președintelui Iohannis

Președintele PSD, Liviu Dragnea, încearcă să blocheze publicarea în Monitorul Oficial decretul de prelungire a mandatului generalului Nicolae Ciucă, a declarat, vineri, liderul PNL, Ludovic Orban.

„Este incredibil la câte tertipuri se poate deda acest individ certat cu bunul simţ, cu democraţia şi cu legile ţării pe numele lui Liviu Dragnea. Somez conducerea MO să nu cedeze la presiunile lui Liviu Dragnea şi să îşi îndeplinează obligaţiile legale pe publicare a actelor normative emise de preşedintele României, în cauză fiind decretul de prelungire cu un an a mandatului actualului şef al statului Major al armatei, domnul general Ciucă. Conducerea MO trebuie să acţioneze în baza legii şi nu în baza ordinelor verbale contrare legii care sunt date de Liviu Dragnea, chiar dacă Liviu Dragnea deţine temporar funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor”, a declarat Orban.

„Răspunderea pentru neîdeplinirea obligaţiilor legale va fi în exclusivitate răspunderea conducerii MO şi a secretarului general al Camerei Deputaţilor care nu trebuie să fie o slugă politică”, a adăugat Orban, potrivit Mediafax.

Președintele Klaus Iohannis a respins propunerea făcută de MApN pentru funcția de șef al Statului Major al Apărării și a semnat decretul de prelungire a mandatului generalului Nicolae Ciucă.

Premierul Dăncilă și ministrul Apărării, Gabriel Leș, au denunțat, ulterior, faptul că seful statului nu a deținut o bază legală pentru o astfel de decizie.