Evenimentul Zilei > Justitie > DRAGNEA AUDIAT la DNA. Norocul şefului de partid s-a TERMINAT
DRAGNEA AUDIAT la DNA. Norocul şefului de partid s-a TERMINAT

DRAGNEA AUDIAT la DNA. Norocul şefului de partid s-a TERMINAT

Din primele informaţii reiese că Dragnea va fi anchetat de DNA, deoarece se doreşte extinderea audierilor din faimosul dosar „Belina”.

Dragnea nu este printre cei care a semnat acea Hotare de guvern din 2013 prin care lacul Belina a ajuns la Consiliul Judeţean Teleorman, în locul său semnând Sevil Shhaideh , pe atunci secretar de stat la Ministerul Dezvoltării. Mai mult, la DNA ar urma sa fie chemat şi fiul acestuia chiar dacă el a devenit acţionar la Belina abia în 2017.

Sevil Shhaideh s-a prezentat la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi a declarat că are calitatea de suspect în dosarul Insula Belina, scrie Stiripesurse.

DNA a declanșat urmărirea penală împotriva vicepremierului Sevil Shhaideh (PSD), fina lui Liviu Dragnea, și a cerut Parlamentului încuviințarea urmăririi penale a ministrului Rovana Plumb (PSD), ambele fiind acuzate într-un dosar privind trecerea "ilegală", în anul 2013, a unei părți din Insula Belina din proprietatea statului în proprietatea județului Teleorman și în administrarea Consiliului Județean Teleorman. PSD acuză un plan de eliminare a președintelui partidului, Liviu Dragnea, plan pus la cale de foștii șefi SRI George Maior și Florian Coldea, împreună cu șefa DNA Laura Codruța Kovesi.