„Eu i-am rugat (pe miniștri – n.r) să se vorbească destul de puțin, până proiectul este gata. Sunt câteva principii importante: în primul rând, nu se micșorează nicio pensie. Miza importantă este dorința noastră de a repara niște nedreptăți mari care se întâmplă de ani buni în sistemul de pensii din România”, a spus Dragnea, la Antena 3.

El a adăugat că „sunt nedreptăți de ani de zile, legi făcute pe genunchi, nu s-a gândit care sunt efectele. Sunt oameni de aceeași vârstă cu diferențe mari între pensie și trebuie reparat. Dar nu se pot repara toate nedreptățile într-un an, că asta înseamnă niște bani. Trebuie văzut și în cât timp se poate repara, ca să nu se suspende legea și să îi păcălim pe oameni. Când vom avea proiectul gata, vom începe să îl prezentăm asumat. Pentru că sunt oameni care așteaptă. Și oameni în vârstă”.

„Nu vor scădea salariile (la privat – n.r) ca urmare a acelui sistem de plată a contribuțiilor sociale, pentru că nu generează costuri mai mari pentru companie”, a punctat liderul PSD.

În ceea ce privește referendumul privind redefinirea familiei, Dragnea a spus că „se vor întâmpla lucruri importante în Parlament în această toamnă, care vor determina schimbări pe care le doresc foarte mulți oameni. Inclusiv referendumul pe tema familiei e foarte important. Cred că va fi la începutul lunii noiembrie, sper să nu mai apară piedici procedurale”.