Editura Evenimentul si Capital

Dragnea A RĂSPUNS CRITICILOR Bisericii Ortodoxe Române, dar şi variantei despre prezidenţiale: „Dacă vin nişte tâmpiţi cu informaţii false, dumneavoastră ce faceţi?”

Autor: | | 4 Comentarii | 6452 Vizualizari

Liviu Dragnea a declarat că va contesta cvorumul pentru referendum. Liderul PSD a spus că susține adoptarea unei legi privind parteneriatul civil și că se abține să răspundă reprezentanților BOR, în urma declarațiilor de după referendum.

„Ideea de cvorum inhibă prezența la vot.”

„Nu a fost o decizie în partid ca primarii să facă campanie electorală pentru referendum. Primarii au informat, nu poți să iei oamenii din casă și să-i aduci la vot.”

La întrebarea dacă Liviu Dragnea ar fi candidat la viitoarele alegeri prezidențiale, dacă referendumul era validat prin prezența la vot de 30%, liderul PSD a spus: „Să fim foarte clari. Dacă vine un tâmpit sau niște tâmpiți cu informații false, dumneavoastră ce faceți?”

„Dacă PSD a adus 3 milioane 200 de mii de votanți, asta înseamnă că în decembrie 2016 au votat 3 milioane 200 mii de români pentru noi, ăsta este raționamentul dumneavoastră.”

Referitor la proiectul de lege privind parteneriatul civil, Liviu Dragnea a declarat: „Categoric ca susțin parteneriat civil. Sunt organizații nonguvernamentale care își vor spune un punct de vedere în fața comisiilor. Facem un referedum si pentru asta.”

În ceea ce privește relația cu Biderica Ortodoxă Română, în urma declarațiilor reprezentanților acesteia, după eșecul de la referendum Dragnea a spus:

„Eu sunt un om creștin ortodox. Cu foarte mare greutate și respect mă abțin să dau un răspuns acestor declarații.”

Purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu a declarat că manipularea din spațiul public și asocierea cu Liviu Dragnea au fost principalele motive pentru care nu s-a îndeplinit cvorumul pentru validarea referendumului din weekend.

„Evident că există și o perspectivă a eșecului. Există și o perspectivă mai rar frecventată în zilele acestea care are în centrul ei numărul de aproape patru milioane de români care au ieșit totuși la vot nesfidând principiul riguros democratic al referendumului, patru milioane din aproape 15 milioane care suntem în România. Oamenii care nu au mers la vot nu sunt oamenii care gândesc căsătoria în alți termeni decât cei care au ieșit la vot. Motivele care i-au împiedicat pe mulți să meargă la acest referendum țin în primul rând de, și aș începe cu acest motiv, timpul care a fost insuficient pentru a face accesibil conținutul riguros al temei referendumului. S-a speculat neclaritatea întrebării și s-a vehiculat impoteza falsă că în spatele ei s-ar ascunde o încercare de modificare a altor legi. O manipulare. O altă cauză a fost asocierea excesiv politizată cu acest referendum a unui personaj din spațiul public românesc. Toată lumea a vorbit despre sintagma lansată în spațiul public 'referendumul lui Dragnea'”, a declarat că Vasile Bănescu.

CTP arunca BOMBA despre Dragnea! De ce s-a dat bolnav tocmai acum?!?

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI