Evenimentul Zilei > Actualitate > Dr. Virgil Musta, scenariu crunt după noul record de infectări din România!
Dr. Virgil Musta, scenariu crunt după noul record de infectări din România!

Dr. Virgil Musta, scenariu crunt după noul record de infectări din România!

România a înregistrat un nou record de infectări cu virusul SARS-CoV-2, iar medicul Virgil Musta a tras un semnal de alarmă.

„Doborâm record după record, în fiecare zi, ceea ce este un lucru foarte rău. Spitalele devin tot mai pline. La noi, în Timișoara, nu doar Victor Babeș este plin, ci și spitalele suport. Suntem într-o situație dificilă, probabil vom primi și un spațiu de izolare într-un cămin, pentru că nu mai facem față afluxului de pacienți cu infecție cu SARS-CoV-2, unde vor ajunge pacienții asimptomatici cu forme ușoare care nu-și doresc sau n-au posibilitatea izolării la domiciliu.

Terapia intensivă este plină, a intrat în funcțiune și unitatea mobilă de terapie intensivă, iar, pe secție, avem foarte mulți pacienți care necesită oxigen, încă nu sunt critici, dar necesită terapie cu oxigen”, a declarat dr. Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, la Digi 24.

„Spitalele vor fi copleșite și avem oricum resurse limitate, singura soluție e să nu ne îmbolnăvim și asta se face doar prin prevenție” a mai explicat medicul.

Până astăzi, 25 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 43.678 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

25.373 de pacienți au fost declarați vindecați și 3.106 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.284 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 502 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 2165 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 24.07.2020 (10:00) – 25.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 15 de decese (12 bărbați și 3 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Brașov, Buzău, Călărași, Constanța, Gorj, Olt.

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 5 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 7 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 1 deces la categoria de peste 80 de ani.

14 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar un pacient decedat nu a prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 6.292. Dintre aceștia, la ATI sunt internați 315 pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.087.783 de teste. Dintre acestea 22.511 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 13.182 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 9.329 la cerere. De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 11.616 de teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 25 iulie.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: