Dovezi imbatabile! Virusul ucigaș, propagat în China încă din august 2019

Dovezi imbatabile! Virusul ucigaș, propagat în China încă din august 2019

Coronavirusul ar fi putut începe să se răspândească în Wuhan încă din august 2019, potrivit cercetătorilor de la Harvard Medical School. China neagă aceste informații și consideră studiul prestigioasei instituții drept „ridicol”.

Cercetătorii au folosit imagini prin satelit ale parcărilor din spitalul Wuhan - orașul în care pandemia Covid-19  a izbucnit pentru prima dată la sfârșitul lui 2019 - pentru a analiza frecvența sosirilor și plecărilor.

De asemenea, au colectat datele introduse în motoarele de căutare, legate direct de simptomele coronavirusului, de exemplu: „diaree” sau „tuse”.

Studiul arată că ocuparea parcărilor spitalicești a crescut brusc începând cu august 2019. „În august, am identificat o creștere singulară a căutării cuvântului „diaree” care nu a fost observată în sezoanele precedente de gripă, ai adăugat cercetătorii.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Creșterea traficului spitalicesc și a datelor de cercetare cu privire la simptomele din Wuhan a precedat începerea documentată a pandemiei SARS-CoV-2 în decembrie 2019”, se arată în studiu.

Oamenii de știință specifică: „Deși nu putem confirma că creșterea volumului este direct legată de noul virus, dovezile noastre coroborează alte lucrări recente care arată că răspândirea Covid-19 a avut loc înainte de identificarea virusului la piața fructelor de mare din Huanan (Wuhan)”.

Potrivit autorilor studiului,  virusul a apărut în mod natural în sudul Chinei și a circulat deja înainte de începerea epidemiei, scrie 7 sur 7.be.

Analiza a constatat o creştere abruptă a ocupării locurilor de parcare de la spitale în august 2019. În plus, „în august, am identificat o creştere unică a căutărilor referitoare la diaree, ce nu a mai fost observată în timpul sezoanelor gripale anterioare şi care nu a mai fost asociată cu căutările datelor referitoare la tuse”, menţionează studiul, scrie și Agerpres.

Purtătoarea de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Hua Chunying, a reacționat la publicarea studiului.

În cadrul unui briefing de presă susținut marți, ea a anunțat că nu a citit studiul, dar a respins concluziile.

„Cred că este absurd, de fapt extrem de absurd, să tragem acest tip de concluzii pe baza observațiilor superficiale precum traficul crescut”, a spus ea.