Copilul se numeşte Daniel Cabrera. Visează să devină medic sau poliţist. Impresionantele imagini au fost surprinse de o tânără studentă la Medicină, Joyce Torrefranca, care, mergând către casă, a fost atât de impresionată de dăruirea cu care silitorul şcolar lucra în creierii nopţii, la lumina chioară a restaurantului din apropiere încât i-a făcut mai multe poze cu telefonul mobil. Le-a postat apoi pe un site de socializare sub titlul “puştiul ăsta a devenit modelul meu”. Reacţiile nu s-au lăsat mult aşteptate. Imaginea a devenit la scurt timp virală pe siteurile de socializare iar multă lume şi-a oferit sprijinul pentru micuţul învăţăcel.

Trotuarul pe care Daniel îşi aşază pupitrul şi scrie la miez de noapte a devenit loc de pelerinaj pentru curioşii care vor să vadă cu ochii lor minunea: un copil care îşi face temele fără să fie împins de la spate!

Potrivit dailymail.co.uk, Daniel are 9 ani şi este elev în clasa a III-a la şcoala elementară din Mandaue. I-a mai rămas un singur creion după ce un coleg de clasă i l-a furat instrumentul de scris de rezervă. Se pare că micuţul trăieşte pe străzi, alături de mama şi un frate mai mic, după ce tatăl său a murit în închisoare iar locuinţa le-a fost mistuită de un incendiu.

 “Nu mi-am imaginat că o simplă fotografie poate însemna atât de mult. Vă mulţumesc pentru răspândirea ei. Cred că putem să-l ajutăm pe Daniel să-şi împlinească visele”, mai scrie autoarea fotografiilor.