Pe roșu, în pericol să fie călcată de două ori

Primul caz a părut o culme a prostiei și absurdului. Un echipaj de poliție ar fi amendat o doamnă în vârstă de 81 de ani, care ar fi fost surprinsă la jumătatea unei traversări de schimbarea culorii semaforului. Nimic mai fals!

Claudiu Costea, purtător de cuvânt al Brigăzii Rutiere, ne-a declarat: „Vorbim despre o traversare neregulamentară, pe culoarea roșie a semaforului, sancționată conform legii. Situația este într-adevăr una de impact emoțional, mai ales în vremurile astea tulburi. În această situație, însă, polițistul a acționat corect. Doamna a traversat pe roșu, cap-coadă. Puteți să fiți siguri că așa au stat lucrurile”.

Potrivit altor surse din poliție, există și un material video din care reiese foarte clar că doamna de 81 de ani a traversat pe roșu și, până să ajungă pe partea cealaltă a străzii, era să fie accidentată de două ori.

 

Cum au căzut în plasă polițiștii gălățeni

Al doilea caz care a stârnit furie. În Galați, doi polițiști nu ar fi coborât din mașina de serviciu pentru a-i acorda ajutorul unei copile de 14 ani, care sângera vizibil.

Surse din cadrul poliției ne-au declarat că, în mod cert, echipajul de poliție a sunat la ambulanță și a stat la fața locului până când au venit medicii. Fata a fost preluată de ambulanță și internată. Copila sângera în urma unui contact sexual cu consimțământ, pe care l-a avut cu prietenul ei în vârstă de 15 ani. Polițiștii gălățeni l-au identificat pe puști, așa cum era de datoria lor.

Gabriela Costin, purtător de cuvânt al IPJ Galați, ne-a explicat că „se strâng probe, se iau declarații de la martori și de la polițiști și se caută imagini video din zona respectivă pentru a proba faptele. Ulterior, pentru informarea publică, comisia de anchetă va comunica rezultatele”