Surse politice au confirmat pentru EVZ că subiectul principal al reuniunii este pregătirea Congresului extraordinar de mâine, care va avea loc tot la Casa Poporului, doar că de la ora 11.00. Tot mâine, pesediștii vor valida candidatura liderului partidului, premierul Viorica Dăncilă, pentru alegerile prezidențiale ce vor avea loc în luna noiembrie a acestui an.

Se anunță două zile foarte importante pentru stabilirea strategiei PSD pentru scrutinul prezidențial. După ce ALDE a anunțat că va lua o decizie privind ieșirea de la guvernare, la începutul lunii septembrie, social-democrații au decis să se concentreze mai mult pe problemele interne ale partidului referitoare la strategia campaniei pentru prezidențiale.

De altfel, vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, a declarat, pentru EVZ, că nu se pune problema ca alianța de guvernare să se destrame. „Eu cred că nu se pune problema ruperii alianței de guvernare. Cred că atât activitatea guvernamentală cât și colaborarea parlamentară, care vor începe în perioada următoare, vor fi cele care vor întări această alianță de guvernare. Deci, ca o concluzie, alianța de guvernare, din punctul meu de vedere, va continua”, a spus Iordache.

În cadrul reuniunii de mâine vor participa aproximativ 1.000 de delegați din organizațiile teritoriale ale partidului.