Două orașe din România, incluse în topul celor mai fericite destinații. Criteriile luate în calcul

Două orașe din România, incluse în topul celor mai fericite destinații. Criteriile luate în calcul Sursa foto: Pixabay

Două orașe din țara noastră au ajuns în topul celor mai fericite destinații din lume. Mai mult, ambele au fost incluse în categoria „bronz”. Este vorba despre Cluj-Napoca și Brașov. Cele trei au ajuns pe aceeași lista cu destinații de top din Europa.

Cum arată topul celor mai fericite orașe din lume

Două orașe din România se află pe lista celor mai fericite destinații din lume. Clasamentul a fost realizat de Institute of Quality of Life și a fost structurat pe trei categorii: aur, argint și bronz.

Orașele Cluj-Napoca și Brașov au obținut un locuri importante în top, ocupând pozițiile 195 și 220. În plus, Chișinăul s-a clasat pe locul 191.

Cluj Napoca

Sursa foto: Pixabay

Criteriile luate în calcul de realizatorii topului

Pentru realizarea clasamentului, realizatorii au analizat sfera educației și a politicilor favorabile incluziunii din orașele respective. De asemenea, protecția mediului, economia, inovarea sau accesul la zonele verzi sunt doar alte aspecte luate în calcul de specialiști.

Ne puteți urmări și pe Google News
Orașe fericite, Brașov

Sursa foto: Pixabay

Conform celor de la Institute of Quality of Life, ținta ar fi realizarea unui grup de orașe care să răspundă acestor cerințe.

„Nu este corect să se stabilească un singur oraș lider. Cel mai potrivit este să se înființeze un grup de orașe angajate în cultivarea și creșterea fericirii”, spun reprezentanții organizației.

Cele mai fericite orașe din lume

Primele 37 dintre aceste destinații au fost incluse în categoria aur. Cele clasate între 38 și 100 au fost trecute la argint, iar restul au intrat la secțiunea bronz. Clujul a obținut un scot de 1291,7 în timp ce Brașovul a strâns 1249,7 puncte. Capitala Republicii Moldova se poziționează pe locul 191, ajungând la 1310,4.

Pe primele poziții se află Aarhus, Zurich, Berlin, Gothenburg și Amsterdam.

Amsterdam, orașe

Sursa foto. Pixabay

Totodată, la categoria aur au fost incluse și Helsinki, Bristol, Copenhaga, Geneva și Munchen. Ultimul loc în top este ocupat de orașul Johannesburg.

Din Statele Unite ale Americii, Minneapolis a fost inclus pe lista primelor 30 de orașe fericite.