Două medalii de aur la haltere pentru Republica Moldova

Două medalii de aur la haltere pentru Republica Moldova

Două medalii de aur la haltere, pentru Republica Moldova, la Campionatele Europene de haltere U-15 de la Thessaloniki, Grecia.

Nicoleta Cojocaru, campioană la haltere, în Grecia

Nicoleta Cojocaru, care conurează în limitele categoriei de până la 55 kilograme, a completat prima proba smuls ridicând 81 de kilograme, clasându-se pe primul loc, cu medalie de aur, iar la proba de aruncat, tot pe primul loc, cu 98 de kilograme.

Însumat, Nicoleta Cojocaru a ridicat 179 de kilograme, câștigând medalia de aur la Campionatele Europene de haltere U-15 de la Thessaloniki, Grecia.

„COJOCARU Nicoleta în limitele categoriei de până la 55 Kg U15 a completat prima proba smuls ridicând 81 Kg pe loc 1 🥇și al doilea proba aruncat ridicând 98 Kg pe locul 1 🥇.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cu totalul de 179 Kg a obținut clasamentul final pe loc 1 🥇.

Bravoooooo Nicoleta !!! 🏋️‍♀️”, a scris Federația de Haltere din Moldova.

Gabriela Danilov, două medalii de argint și aur la general

Iar halterofila Gabriela Danilov, din Republica Moldova, a devenit campioană europeană la haltere, la categoria sub vârsta de 15 ani, a anunțat Ministerul Educației și Cercetării de la Chișinău.

Micuța sportivă este elevă la Liceului Internat Municipal cu Profil Sportiv din capitala Republicii Moldova, Chișinău.

Sportiva moldoveancă Gabriela Danilov, care concurează la Campionatele Europene de haltere U-15 de la Thessaloniki, Grecia la categoria de greutate sub 45 de kilograme, a ridicat, la proba se smuls, 60 de kilograme, și 71 de kilograme la proba de smuls, clasându-se cu ambele rezultate pe locul al doilea, cu medalie de argint.

„În concursul probei de smuls, a categoriei de greutate de până la 45 kg, discipola Liceului Internat Municipal cu Profil Sportiv, a înregistrat rezultatul de 60 kg, iar la proba aruncat 71 kg, rezultate ce i-a permis să cucerească medalia de argint la ambele probe”, a anunțat Ministerul Educației și Cercetării, pe Facebook.

Aur pentru halterofila Gabriela Danilov, în Grecia

Dar, însumând cele două ridicări, sportiva Gabriela Danilov, din Republica Moldova, a câștigat aurul.

„Cu rezultatul de 131 kg la total, Gabriela Danilov a încheiat clasamentul general pe primul loc, și a intrat în posesia medaliei de aur, devansând-o la mică distanță pe reprezentanta Turciei, care a terminat competiția cu rezultatul de 130 kg”, se mai arată în comunicatul instituției amintite.

Republica Moldova are 12 sportivi la Campionatele Europene de haltere U-15 de la Thessaloniki

„Republica Moldova este reprezentată la Campionatele Europene de haltere U-15 de la Thessaloniki, Grecia de 12 sportivi, 8 băieți și 4 fete.

Deplasarea lotului național de haltere la competiția europeană a fost posibilă cu suportul Ministerului Educației și Cercetării”, se mai precizează în comunicat.