Evenimentul Zilei > International > Două femei au fost antrenate pentru a-l ucide pe fratele vitreg al dictatorului nord-coreean
Două femei au fost antrenate pentru a-l ucide pe fratele vitreg al dictatorului nord-coreean

Două femei au fost antrenate pentru a-l ucide pe fratele vitreg al dictatorului nord-coreean

Cele două femei acuzate de uciderea în Malaezia a lui Kim Jong Nam, fratele vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong Un, trebuie să fi fost antrenate pentru a putea comite un asasinat cu ajutorul agentului neurotoxic VX, au declarat joi procurorii malaezieni

Cele două femei acuzate de uciderea în Malaezia a lui Kim Jong Nam, fratele vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong Un, trebuie să fi fost antrenate pentru a putea comite un asasinat cu ajutorul agentului neurotoxic VX, au declarat joi procurorii malaezieni, relatează Reuters.

Indonezianca Siti Aisyah şi vietnameza Thi Huong au fost acuzate că au intenţionat, împreună cu patru fugari nord-coreeni, să-l ucidă pe Kim Jong Nam pe aeroportul internaţional din Kuala Lumpur pe data de 13 februarie 2017.

Cele două femei sunt acuzate că l-au stropit pe faţă cu o substanţă care s-a dovedit a fi VX, un agent neurotoxic, versiune extrem de letală a gazului sarin, considerat o armă de distrugere în masă. Kim Jong Nam a murit la scurt timp după.