Ulterior, avioanele ruse au părăsit zona fără incidente, a precizat unul dintre acești responsabili, care s-a exprimat sub acoperirea anonimatului. Este 'pentru prima dată după multă vreme' când avioane de vânătoare pătrund în această zonă, a mai spus el.

Este "pentru prima oară de mult timp" când avioane de vânătoare ruseşti pătrund în această zonă, a spus el.

Incursiunea de miercuri a fost urmată de un al doilea incident, produs joi, când două bombardiere ruseşti cu rază lungă de acţiune au pătruns într-o zonă de restricţie canadiană.

Două avioane de vânătoare canadiene de tip F-18 au interceptat bombardierele, care au părăsit zona fără incidente, a mai spus Humphries.

Zonele de restricţii sunt situate la limita spaţiului aerian al unei ţări şi servesc drept zonă tampon, cu scopul de a lăsa guvernelor timp pentru a interveni pe lângă avioane potenţial ostile. Dar aceste zone nu sunt prevăzute în tratatele internaţionale şi nici legiferate.

Aceste incidente aeriene au coincis cu vizita în Statele Unite a preşedintelui ucrainean Petro Poroşenko, a cărui ţară este în conflict cu separatiştii proruşi din estul Ucrainei.

Contraamiralul John Kirby, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, a apreciat că nu există nicio legătură între această vizită şi recentele incidente aeriene.

"Ne-am mai confruntat cu astfel de incidente. Le vom lua în serios", a explicat Kirby pentru CNN.