Evenimentul Zilei > Social > Dosarul „Valiza”, trimis la Curtea Constituţională
Dosarul „Valiza”, trimis la Curtea Constituţională

Dosarul „Valiza”, trimis la Curtea Constituţională

Curtea de Apel Cluj a decis ieri suspendarea procesului în care Gigi Becali este judecat pentru dare de mită în dosarul „Valiza”.

Patronul echipei de fotbal Steaua a venit la Curtea de Apel Cluj cu o jumătate de oră înainte de începerea procesului, însoţit de celebrii avocaţi de penal Gheorghiţă Mateuţ şi Nicolae Ucă. În sală s-a aşezat alături de studenţii de la Facultatea de Drept veniţi să asiste la proces. La un moment dat, de Becali s-a apropiat un bărbat care i-a cerut bani, ceea ce l-a enervat pe multimilionar. „Nici aici nu scap de ăştia”, a spus el către jurnalişti.
 
Înainte de începerea procesului, Gigi Becali a declarat că nu are încredere în justiţia din Cluj pentru că ar fi controlată de principalul lui rival, Arpad Paszkany, finanţatorul echipei de fotbal CFR Cluj.

„S-a văzut că judecătoarea e româncă, nu unguroaică”

Procesul a luat o întorsătură neaşteptată atunci când avocatul Mircea Duţu, care îl reprezintă pe selecţionerul Victor Piţurcă, a ridicat o excepţie care se referă la faptul că inculpaţii, în afară de avocata Alina Ciul, sunt privaţi de una dintre căile de atac, respectiv de apel.

„Avocatul nu se înscrie în categoriile persoanelor cu calităţi speciale care să atragă o procedură specială. El trebuie să fie judecat ca toţi ceilalţi cetăţeni”, a spus Duţu.

Această excepţie a fost însuşită şi de avocaţii lui Becali, care au mai adus în discuţie o excepţie de necon stituţionalitate: Legea specială anticorupţie 78/2000, în baza căreia se judecă dosarul „Valiza”, nu prevede în mod concret pedeapsa în textul de incriminare a infracţiunii. În aceste condiţii, judecătoarea de la Curtea de Apel Cluj a dispus suspendarea procesului până când Curtea Constituţională se va pronunţa asupra excepţiilor invocate.

La ieşirea din sala de judecată, Gigi Becali şi-a schimbat radical declaraţiile iniţiale: „Eu am simţit că este dreptate, judecătoarea a admis excepţia, chiar şi procuroarea a fost de treabă. S-a văzut că nu mai sunt controlate de Paszkany pentru că sunt românce, nu unguroaice”, a spus el.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: