Evenimentul Zilei > Actualitate > Dosarul proxeneților ”șeici” decapitează Poliția Dej. Șefu a fost deja demis
Dosarul proxeneților ”șeici” decapitează Poliția Dej. Șefu a fost deja demis

Dosarul proxeneților ”șeici” decapitează Poliția Dej. Șefu a fost deja demis

Șeful Poliției Dej, comisarul Alin Câmpean (foto), nu a fost demis pentru că a participat la un picnic, așa cum în mod fals se susține în public, deoarece poza respectivă este de anul trecut. La Poliția Dej se va face curățenie generală, spun sursele EVZ, din Poliția Română.

Polițistul a fost demis pentru lucruri mult mai grave care s-au petrecut în ultima perioadă. Astfel, comisarul Câmpean a fost depistat în trafic, în perioada stării de urgență, la 30 de kilometri de municipiul Dej, iar când a fost întrebat despre motivul deplasării sale, a spus senin că a mers să cumpere pește.

Dacă acest lucru a fost trecut într-un raport, soarta polițistului a fost decisă de arestarea celor șase proxeneți din Dej.

Comisarului Câmpean i s-a reproșat că în dimineața reținerilor s-a întâlnit cu avocatul unuia dintre proxeneți, Călin Man, cu care a discutat în biroul său de la Poliția Dej. Mai mult, spun surse oficiale, polițistul este acuzat că nu a coordonat activitatea Biroului de Investigații Criminale, a cărui polițiști se aflau în relații apropiate cu proxeneții arestați.

În cadrul cercetării disciplinare efectuate, s-a stabilit că polițistul a încălcat norme ale Codului de etică și deontologie profesională, precum și aspecte ce țin de îndatoririle profesionale ale polițistului, stabilite prin Legea 360/2002 privind Statutul polițistului”, a comunicat oficial IPJ Cluj.

I-a anchetat, apoi i-a lăsat în pace

Culmea este faptul că anii trecuți, comisarul Câmpean s-a ocupat personal de alte două dosare, în care doi dintre proxeneți au fost arestați preventiv. Este vorba despre un dosar din aprilie 2015, când Tudor Vasile Vlașin a fost arestat preventiv pentru infracțiunea de proxenetism, fiind acuzat că a trimis-o la produs chiar pe prietena lui. Un alt dosar se referă la Lucian Jula, din martie 2016, când acesta a fost arestat tot pentru proxenetism, pentru că a indus-o în eroare pe o tânără că îi va găsi loc de muncă în Germania, remunerat cu 3.000 de euro. În realitate, fata a fost trimisă să muncească într-un bordel.

De la cele două dosare, polițiștii din Dej nu au mai făcut nimic, ba mai mult există unele informații că au ”fraternizat” cu interlopii.

Sursele EvZ mai spun că un alt polițist vizat de anchetă este comisarul șef Simion Cîțcoan, șeful Biroului de Investigați Criminale din Dej. Activitatea polițistului va fi analizată în perioada următoare de o echipă trimisă de la București, pentru a se verifica modul în care acesta și-a făcut datoria și dacă i-a avut în atenție pe cei șase proxeneți, unii dintre ei cu recidive penale.

De exemplu, mai spun sursele EvZ, procurorul din Dej care s-a ocupat de cazul proxeneților ”șeici” nu a lucrat acest dosar cu polițiștii din Dej, tocmai pentru că se temea de aceștia că vor ”transpira” informații către cei vizați. Anchetatorul a preferat să lucreze dosarul cu polițiștii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate și Antidrog Cluj.