Editura Evenimentul si Capital

Dosarul ”porcul și tortul” - EPISODUL 3. Cum se fac palate din vânzarea de sentințe la Bistrița! STENOGRAME

Autor: | | 3 Comentarii | 4084 Vizualizari

Evenimentul Zilei continuă seria dezvăluirilor din scandalul de corupție care a cuprins Palatul de Justiție din Bistrița.

Procurorii DNA au reușit să probeze că grefierul șef Veronica Feher, arestată pentru 30 de zile, a luat mită sume mari de bani și produse alimentare. În dosar se vorbește și de două judecătoare, Daniella Berbecariu de la Secția Penală care judeca un dosar de omor, și Voichița Vrânceanu.

Judecătoarea Berbecariu judeca un dosar de omor în care doi frați, Grigore și NIcolae Telcian. Procurorii DNA susțin că magistratul ar fi primit o sumă de aproape 100.000 de lei, pentru a da sentințe mai ușoare, celor doi suspecți de crimp.

O interceptare de la dosar, îl arată pe grefierul șef Veronica Feher, plin de nemulțumiri că nu a făcut avere din justiție. Feher vorbește cu mama celor doi frați suspecți de crimă, Floarea Telcian, care era nemulțumită de faptul că încă nu se rezolvase nimic, deși plătise suma de 90.000 de lei.

Feher: De-ar auzi doamna, să-i zic io la doamna chestia asta ... Pfui, de capu meu! 360 de grade vă dă banii și 360 de grade... Și apăi lasă pă ... orbu ăla (balanța justiției n.n.)... să-și facă treaba. Nu se poate doamnă. Că nu m-am ..., nu m-am îmbogățit și nu mă îmbogățesc ... Ți-am zis. Ai gătat ... și după ce vezi negru pă alb, no amu și mie partea mea. N-am înțeles ... Io n-am o scândură, n-am un lemn, n-am nimic. Io stau într-un bloc, nu stau în palate. N-am făcut, io fac la alții bine, mie nu-mi fac bine. Pentru mine nu face nime bine. Știi ce? Nimeni nu face pentru mine bine. ”Ce zâce soțul”. Soțu să nu comenteze!

Telcian: Nu mă, că el nu ...

Feher: Și încă ceva Ioa ..., Floarea. Să-ți spun direct, că îți ..., că n-avem ce ... Îi vorba de doi care o făcut o crimă ... Cum vine asta? Doi! Că dacă era unu, mai ziceam! Da ... doi! Și ai văzut ... și martorii n-o zâs, o țânut cu ei?

Telcian: Păi, no țânut că o fost martori mincinoși și no mai țânut nime cu ei.

Feher: Mi-o zis a ... Io n-am fost acolo, mie mi-o spus ..., io îți spun ce mi-o zis ... mătușa: ”Nimic Vera, n-o țânut. N-o țânut”. Numa că ea o condus (ședința), cum o știut ea. Da nu să poate? Nu te supăra, nu se poate! ...

Cum se negocia sentința: 20, 23, 24

Într-o altă discuție grefierul șef îi spunea mamei celor doi frați cum stă treaba cum sentința dar și detalii precise din dosarul penal, ce acte s-au depus, cum va fi amânat procesul pentru un alt termen de judecată.

Feher: Păi, n-ai ce să povestești acuma. Când o să vadă verdictu ..., așa, o să se bucure. Nu ...? Cum era să steie, 20, 23, 24? Ce zic? E ..., doamne ...! Înțelegi? Nu-i chiar așa cum..., cum crezi. Vai de mine ...! Că și ea are ... și doamna săraca, trebe să fie foarte atentă, ce face, că dracu o urmărește, ceialaltă o urmărește.

După arestarea grefierului, judecătoarea Berbecariu a reununțat să mai judece dosarul celor doi frați Telcian.

Pagina 1 din 1
Tag-uri:Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI