Răsturnare de situație în dosarul Colectiv. Victimele sunt chemate la Tribunal

Răsturnare de situație în dosarul Colectiv.  Victimele sunt chemate la Tribunal Colectiv. Sursa foto: Arhiva EVZ

Apar noi detalii legate de dosarul Colectiv. Conform acestora, victimele incendiului au fost chemate la Tribunal. Cei care au fost în "Clubul Morții" în noaptea fatidică se vor prezenta în fața instanței chiar în ziua comemorării tragediei.

Victimele incendiului de la Colectiv au primit citație pentru a se prezenta la Tribunal. Aceștia trebuie să dea curs cererii chiar în ziua comemorării tragediei, respectiv în data de 30 octombrie.  Instanța a luat această decizie pentru a revizui pedeapsa unuia dintre patronii Clubului Morții.

Colectiv, rană neînchisă pentru victimele tragediei

Persoanele care se aflau în clubul Colectiv în noaptea fatidică sunt chemate din nou în instanță. Totul pentru revizuirea pedepsei lui Cătălin Paul Gancea, unul dintre patronii clubului.

Acesta a fost condamnat pentru incendiu din 30.10. 2015. Acesta a primit o condamnare de șase ani și patru luni de închisoare. Alături de el se numără și alte asociații printre care Alin Anastasescu și Costin Mincu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cei trei dețineau împreună clubul din. Capitală în care au murit 65 de oameni un 2015. Totodată, în urma tragediei, alte sute de persoane au fost mutilate.

Fostul patron al clubului Colectiv este arestat din data de 2 octombrie. Acesta a depus o cerere de revizuire a sentinței penale în urma căreia a ajuns după gratii.

Victimele tragediei din Clubul Colectiv, chemate la Tribunal

Victimă Colectiv, Sursa: EVZ

Curtea de Apel București i-a scăzut o parte din pedeapsă lui Cătălin Paul Gancea. Cu toate acestea, patronul "clubului morții" își dorește în continuare revizuirea deciziei.

În cadrul termenului de 2 octombrie Tribunalul București a contestat. În acest sens a fost invocată lipsa de procedură cu unele din cele 400 de părți civile din proces. În concluzie, cauza a fost amânată.

În mod straniu, termenul următor ar urma să fie exact în ziua în care are loc comemorarea victimelor decedate. Mai exact pe data de 30 octombrie 2023 se împlinesc opt ani de la incendiul în care au murit 65 de oameni.

Astfel, la finalul acestei luni, Tribunalul București se va pronunța asupra cererii formulate de patronul Colectiv. În cazul în care instanța ar admite că această solicitare îndeplinește rigorile legii vor fi purtate și dezbateri pe fond.

În cadrul anchetei legate de noaptea fatidică, a fost implicată și administrația locală. Victimele au dat vina și le lacunele legislației în ceea ce privește autorizația de funcționare a clubului.